Alaşehir Eğitim-sen’den Grev

Alaşehir Eğitim-sen’den Grev

Türkiye genelinde uygulanan 8-9 Ekim iş bırakma grevi eylemine Alaşehir Eğitim-Sen’den destek geldi. Alaşehir’de eğitimsen üyesi öğretmenler eyleme destek amacıyla iki günlük grev yaptılar. Eğitim Sen sendika lokalinde bir basın açıklaması yapan Alaşehir Eğitim Sen temsilcisi Çağlayan Kaman, "Ortadoğu’da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen ve Ortaçağ karanlığının 21. yüzyıldaki en acımasız temsilcisi olan eli kanlı IŞİD çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları yoğunlaşmış, binlerce insan yeni bir katliam tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir ürünü olarak ortaya çıkan IŞİD, bugüne kadar yüzlerce insanı canice öldürmüş, mazlum halkları kıyımdan geçirmiş, kendisine biat etmeyen herkesi katletmiştir. IŞİD, günlerdir Rojova’nın Kobanê kantonuna tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırmaktadır. Kobanê’ye yönelik bu saldırı, sadece Kobanê halkına yönelik değildir. IŞİD, aynı zamanda Kobanê’deki demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü değerlere saldırmaktadır." dedi.
Kaman,şunları söyledi: "Eğitim ve bilim emekçileri olarak Kobane’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Sadece Kobane’yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz.
IŞİD barbarlığına ve emperyalist planlara karşı tüm eğitim ve bilim emekçilerini, halkların kardeşliği için seferberlik ruhuyla dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."
Çağlayan Kaman, yarın Manisa’da yapılacak genel greve de katılacaklarını sözlerine ekledi.