Aldatılan eşin tazminat zaferi

Aldatılan eşin tazminat zaferi

Yargının bir süredir vermeye başladığı "aldatan sevgilinin, eşe tazminat ödemesi" kararlarından biri, bu kez Antalya'da siyasi kimliklerin taraf olduğu davada verildi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün eşi Muazzez Gül, 1 Kasım Genel Seçimleri'nde Antalya 7'nci sıra vekil adayı olan Neşe Gül hakkında, 2011'de "Evli olduğunu bilmene rağmen eşimle duygusal ve cinsel ilişkiye girdin" diyerek, 500 bin liralık tazminat davası açtı. Neşe Gül'ün avukatları, Muazzez Gül'ün, 15 yıldır ilişkiyi bildiğini ve rıza gösterdiğini ileri sürdü.


Kemer 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Neşe Gül, "Mustafa Bey'in evli olduğunu bilmiyordum. Muazzez Hanım da bu ilişkiyi biliyordu ve kabullenmişti" diye kendini savundu.

Mahkemenin kadın hakimi Ülkü Ergin, ilk önce Neşe Gül'ün, Muazzez Gül'e 80 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Dava Yargıtay tarafından "tazminat miktarı düşürülsün" denilerek bozuldu.

Yeniden görülen davada mahkeme Yargıtay'ın "tazminat fazla" görüşünü kabul ederek davayı yeniden gördü. Mahkeme bu kez kararında, zinanın suç olmaktan çıkarılmış olmasının tazminat davasını etkileyip etkilemediğini tartıştı ve şöyle dedi:

"Bu tür eylemlerin, daha sonra yasal düzenlemeler sırasında suç olmaktan çıkarılmış olması, bu eylemin ahlaka aykırılığını ve dolayısıyla haksızlığını da ortadan kaldırmayacaktır... Davalı (Neşe Gül), evli olduğunu bilerek davacının (Muazzez Gül) eşiyle gayrı resmi ilişkiye girmek ve ondan çocuk sahibi olmak suretiyle, gerek yasalarca gerek örf ve adet hukukunca korunmayan haksız bir davranış içine girmiştir."

Mahkeme Neşe Gül'ü, Muazzez Gül'e 50 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Mustafa Gül ve Neşe Gül geçtiğimiz mayıs ayında 16 yaşındaki oğlu ve 22 aylık kızlarının da katıldığı törenle evlenmişti.