Aleviler o sınavda eleniyor!

Aleviler o sınavda eleniyor!

CHP Antalya Milletvekili Av.Gürkut Acar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, hakimlik ve savcılık sınavında adayların dini inançlarına göre değerlendirildiği şikayetlerine yer verdi. Son 10 yılda ve yıllara göre, hakim ve savcı alımı için kaç yazılı sınav düzenlendiği, sınavlara katılan ve başarılı olan öğrenci sayıları hakkında bilgi isteyen Acar, “Yazılı sınav aşamasından sonra kaç kişi mülakatlara çağrılmış, mülakatı geçen aday sayısı ne olmuştur? Aynı dönemde yazılı sınavlarda puan sıralamasına göre ilk 100’e giren kaç kişi, mülakatlarda başarısız olmuştur? Başarısızlık gerekçeleri nelerdir?” diye konuştu.

Aynı dönemde ve yıllara göre, mülakatı geçen hakim ve savcı adaylarından kaçı staj dönemini tamamlayarak hakim ve savcı olarak atandığını da gündeme taşıyan Acar, şöyle devam etti:

“Staj dönemi sonunda atanamayan hakim ve savcıların, atanmama gerekçelerine göre dağılımı nedir?

Mülakat sürecinde, hakim ve savcı adaylarının dini inançlarına göre değerlendirme yapıldığı doğru mudur? Bu konuda çok sayıda şikayet olduğuna göre bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır? Hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Bugüne kadar yapılmamış ise gerekçesi nedir? Yoksa süreç bilginiz doğrultusunda mı yürütülmektedir?”