Ali Ağaoğlu'ndan flaş Zekeriya Öz yorumu

Ali Ağaoğlu'ndan flaş Zekeriya Öz yorumu

İşadamı Ali Ağaoğlu, tarihe "yargı darbesi" olarak geçen 17 Aralık soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz'ün dün itibariyle görevden uzaklaştırılmasını, "Hak yerini buldu. Çok sayıda günahsız insana sıkıntılar yaşattı" diye yorumladı.

ŞİMDİ HESAP ZAMANI

HSYK kararını değerlendiren Ağaoğlu şöyle konuştu: "HSYK, Öz'ün hesap vermesi için geç bile kaldı. Bizim yaşadıklarımızı Öz'ün de yaşamasını istiyorum. Büyük sıkıntılar yaşattılar. Hak yerini buldu. Zekeriya Öz, çok sayıda günahsız insana sıkıntılar yaşattı. Şimdi hesap zamanı. Keser döner sap döner. Gün gelir hesap döner."

YABANCI YATIRIMCI KAÇTI'

Ali Ağaoğlu, sokakta polisi, memuru gördüğü zaman esas duruşa geçecek kadar devlet memuruna saygılı olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Devletimin polisine, memuruna saygıda hiçbir zaman kusur etmedim. Devletime her zaman hesabımı veriyorum. Ekonomiye milyonlarca katma değer kazandıran bir işadamıyım. Binlerce insana istihdam yaratıyorum. Hesap veremeyecek hiçbir işin içinde olmadım. Benim gibi bir adamı sabaha karşı evimi onlarca polisle basarak gözaltına alıyorsun. Tamamen bir algı operasyonu yapıyorsun. Bu yaptıkları yüzünden birçok yabancı yatırımcı Türkiye'ye karşı önyargılı baktı. Hatta 16 Aralık 2013 tarihinde yabancı heyetle yatırım anlaşması yapmak için yemek yedik. 17 Aralık sabahı ofisime gelip, 200 milyon dolara yakın bir sözleşmeye imza atacaktık. Adamlar, sabah ilk uçakla kaçtılar."