Ali Şahin "Esed'den ne farkımız kalır!"

Ali Şahin "Esed'den ne farkımız kalır!"

Ak Parti Milletvekili Ali Şahin, Gaziantep'te dün gece Suriyelilere yönelik düzenlenen saldırıların ardından Twitter'daki 21 bin 777 takipçisi bulunan 'AliSahin501' hesabından vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. Suriyeli kiracısı tarafından öldürülen Hıdır Çalar'ın ailesiyle görüştüğünü anlatan Şahin, "Gaziantep'te cinayete kurban giden hemşehrimizin ailesiyle görüştüm. Sükunet ve sağduyu içindeler. Tek istekleri suçlunun cezalandırılması. Ailenin Suriyeli kardeşlerimize karşı bir tepkisi yok. Son derece iyi niyetliler. Aile böyle iken birileri bu acıdan kaos ve çatışma istiyor" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ"

Kentte bir kişinin işlediği suçu tüm Suriyeliler'e mal edilemeyeceğini ve güvenlik konusunda her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Ali Şahin, şunları kaydetti:

"Gaziantep bir sağduyu, hoşgörü ve kardeşlik kentidir. Bu konuda eşsiz bir şehirdir. Bir kişinin işlediği suçu tüm Suriyelilere mal edemeyiz. Suçluların cezalarını en ağır şekilde çekmesi konusunda takipçi olacağım. Ama bu cinayetten cinnet üretilmesinin de karşında olacağım. Şehrimizde yaşayan 200 bin Suriyeli'den birinin işlediği cinayetin ağır bedeli geri kalan 199 bin 999 Suriyeli'ye ödetilmemeli. Adil olmalıyız. Gaziantepli hemşehrilerimizin güvenliklerini sağlamak, haklarını korumak herkesten önce bizim görevimiz. Her türlü tedbiri alıyoruz alacağız. Ancak şu nokta bilinmeli ki; Gaziantep bir cinnet kenti değildi cennet kentidir."

"ESED'DEN NE FARKIMIZ KALIR"

Paylaşımında Gaziantepliler'i soğukkanlı ve sabırlı olmaya davet eden Ali Şahin, şunları söyledi:

"Talihsiz bir cinayetten çatışma iklimlemek Gaziantep'in ruhuyla uyuşmaz. Herkesin sağduyulu, soğukkanlı ve sabırlı olması gerekir. Gaziantep'in misafirperver, yardımsever, kadirşinas halkına yakışan kentin istikrar ve kardeşlik ikliminin yanında yer almaktır. Gazi kentin bir milletvekili olarak Gaziantepli kardeşlerimden yüreklerine sesleniyor ve rica ediyorum; Allah için oyuna gelmeyin. Esed'in Suriyeli kardeşlerimize kardeş kent Halep'te yaptıklarını Halep'in kardeş kenti Gaziantep'te biz yaparsak Esed'den ne farkımız kalır? Kardeşlik sabır ve tahammül demektir. Allah'a karşı imtihanımızın zorluk ve güçlük anında tahammülün bittiği anda başladığını unutmayalım. Bizi eleştiren hemşerilerimize kardeşlerimize hak veriyorum ve de saygı duyuyorum. Eleştirilerinde sonuna kadar haklılar. Ancak bir cinayet yüzünden bize canlarını namuslarını güvenerek sığınmış mazlum insanları yüzüstü bırakamayız."

"EMPATİ YAPALIM"

Paylaşımının son bölümünde vatandaşların empati kurmasını isteyen Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"Empati yapalım lütfen. Allah'a hamdolsun ki, biz kendisine sığınılan tarafız. Sığınan taraf olmakla da imtihan olunabilirdik. Bugün eğer bir Irak ve Suriye olmuyor isek belki de mazlumlara karşı Gaziantepli kardeşimlerimin gösterdiği hoşgörü ve sahiplenmedendir. Gaziantepli kardeşlerimin yardımsever ve paylaşımcı yüreklerine inanıyor güveniyor ve hepsinden Allah razı olsun diyorum. Tüm Gaziantepli kardeşlerimi oyuna gelmedikleri için saygıyla selamlıyor sevgiyle ve gururla kucaklıyorum. Rabbim hepinizden razı olsun."