Ali Yunus Bebeğe İlk Ziyaret Vali Kara’dan

Ali Yunus Bebeğe İlk Ziyaret Vali Kara’dan

Çorum’da 2015 yılının ilk bebeği 00.03’de doğdu.
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde normal doğumla dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin ilk ziyaretçisi ise Çorum Valisi Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara ile Emniyet Müdürü S. Erkan Tarancı oldu. Derya ve İlyas Emre çiftinin ikinci bebeği olan Ali Yunus Vali Kara’nın eşi tarafından altın takıldı. 3 bin 840 gram olarak dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi.
Yeni yılın ilk bebeğini kucağına alarak bir süre seven Vali Kara, “Çocuğumuza anne ve babası Ali Yunus ismini vermiş. Güzel isim koymak çocuğa babanın ve annenin görevidir. Çünkü çocuk o ismi hayatı boyunca taşıyacak. Ali Yunus bebeğimizin gelecekte vatanına, milletine, ailesine, anne ve babasına faydalı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sağlıklı, huzurlu büyümesini yine Allah’tan temenni ediyorum annesine de sağlıklar diliyorum. Tez zamanda acil şifalar diliyorum” dedi.
Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara ise, bebekleri çok sevdiğini belirterek, “Torunum olmadan öncede buzdolabının kapağına bebek resimleri asar onları severdim. Ali Yunus bebeği görünce de torunum Azra Elif’in doğduğu günü hatırladım. O günün heyecanını yaşadım. Oda bugün geldi. Özlemiştik onu da bayadır görmüyorduk. Allah hayırlı uğurlu etsin.Allah herkese böyle hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bebeğimizin şansını da daim etsin” diye konuştu.
Ziyarette Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı ve İl Sağlık Müdürü Müdürü Dr. İsmail Yücel’de Vali Kara’ya eşlik etti. Vali Kara, daha sonra servis çalışanları ile görüşerek yeni yıllarını kutladı.