Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar:

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar:

Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarını ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’nın genel sorunlarına değinerek, hızlı bir şekilde gelişmekte olan kentin acilen ulaşım master planına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından Petkim ve Tüpraş’a nezaket ziyaretlerinde bulundu. Başkan Acar’ı makamında kabul eden Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, ziyaret için Acar’a teşekkür etti. Ziyarette konuşan Serkan Acar, yeni liman yatırımlarının devreye girmesiyle birlikte, Aliağa’da trafik yoğunluğunun büyük bir sorun haline geleceğini belirtti. Acar, "Aliağa’daki sorunlar hepimizin sorunu, bu sorunların aşılmasında biz belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Bunu tüm kurumlarımıza ilettik. Aliağa’da artan trafik akışı gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda çevre yolunun, sanayi ve Aliağa merkez ulaşımı da acilen devreye sokulması gerekiyor" dedi.
Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut’a yaptığı ziyaretin ardından Tüpraş Aliağa Müdürü Şahin Çalbıyık’ı da makamında ziyaret eden Serkan Acar, buradaki ziyaretinde de Aliağa’nın trafik ve hızla artan nüfusuna dikkat çekti. Acar, ziyarette şunları kaydetti: "Önümüzdeki yıllarda Aliağa’ya yapılacak olan yatırımlar bölgemiz için çok önemli. Ancak o yatırımların getirdiği pozitif yönler dışında negatif yönlerde var. Yatırımların fazla olmasından dolayı hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de diğer devlet kurumlarının Aliağa’da normalden biraz daha hızlı hareket etmesi gerekiyor. Önümüzdeki süreçte nüfus ve trafik yoğunluğu ciddi bir ivme kazanacak. Bundan dolayı bizde belediye olarak hızla artan nüfus artışına göre master planlamalarımızı yapıyoruz. 2016 yılında Aliağa’ya yapılacak olan yatırımlardan önce, Aliağa içerisindeki tüm çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Bize göre Aliağa’nın bir acilen ulaşım master planına ihtiyacı var. Ulaşım konusunun ezbere yapılamayacağını, ciddi bir uzmanlık gerektiğini düşünüyoruz"