Aliağa’da Öğrencilere Motivasyon Semineri

Aliağa’da Öğrencilere Motivasyon Semineri

İzmir’in Aliağa ilçesinde, eğitime destek projeleri kapsamında öğrencilere motivasyon seminerleri veriliyor. Temel eğitimden orta öğretime geçiş yapmaya hazırlanan öğrencilere aynı zamanda, sınav kaygısıyla nasıl başa çıkacakları da anlatılıyor.
Aliağa Belediyesi’nin destek verdiği projenin ilki, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yıl boyunca devam edecek olan seminerlerin ilk dersine ise Eğitimci Yazar Ziya Baran katıldı. Öğrencilere tecrübelerini aktaran Baran, ’Hedef nasıl belirlenir?’ ’Hedef nasıl konulur?’ gibi sorularla öğrencilere bazı bilgiler verdi.
Aliağa Belediyesi’nin eğitime verdiği desteğin amacına ulaşacağına inandığını belirten Baran, "Bugün burada binlerce öğrencimize dönüşümlü olarak seminerler gerçekleştirdik. Katılan çocuklarımız salonda bulundukları bir buçuk saat içerisinde keyif aldılar, mutlu oldular ve bakış açıları oluştu. Bazen küçücük bir fikir harekete geçer ve bir çocuğun beynine yerleşir ve ondan sonra bu fikir durdurulamaz ve o çocuk hedefine ulaşacağı gücü üretir. Zira her şey küçük bir fikirle başlar" şeklinde konuştu.
Aliağa Belediyesi’nin eğitime olan desteğinin artarak devam edeceğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için kritik bir dönemeç olan üniversite ve lise giriş sınavı öncesinde, onların bu sınavlara daha sağlıklı ve düzenli olarak girebilmeleri adına bugün başlattığımız seminer programlarımız yıl boyunca düzenli olarak devam edecektir. Seminerlerin öğrencilerimizin gelişiminde, düşüncelerinde etkili ve yararlı olacağını düşünüyoruz. Eğitim projelerimiz kapsamında gerçekleştirmeye devam edeceğimiz bu seminerlerde çocuklarımızın yanı sıra öğrenci velilerimize de eğitim hizmetini sunacağız" dedi.