Aliağalı Balıkçıların Özlemi Bitiyor

Aliağalı Balıkçıların Özlemi Bitiyor

Aliağa’da faaliyet gösteren Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) üyeleri tarafından uzun yıllardır kullanılan, ancak son yıllarda bakımsızlıktan dolayı ihtiyaca cevap vermeyen ‘Avcı Ramadan Balıkçı Barınağı’ Aliağa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dev proje kapsamında yeniden hayat buluyor. Aliağa Belediyesi tarafından Avcı Ramadan bölgesinde yeniden inşa edilen ‘balıkçı barınağı’ yapım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Modern bir balıkçı barınağına kavuşacak olan Aliağalı balıkçılar yapılan çalışmalardan ötürü duydukları memnuniyeti belirterek, Aliağa Belediye Başkanına teşekkür ediyor. Öte yandan yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mete Güzelocak, projenin sadece balıkçı barınağı ile sınırlı olmadığını, barınağın tamamlanmasının ardından barınak çevresinde bulunan 72 bin metrekare yeşil alan üzerinde rekreasyon alanları oluşturulacağını ve bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
’EN BÜYÜK CAZİBE ALANI OLACAK”
Aliağalı balıkçıların geçmişten bugüne Avcı Ramadan Balıkçı Barınağı’nda çok ilkel şartlarda barındıklarına dikkat çeken Mete Güzelocak, şunları söyledi: “ALDER derneği başkanı ile yaptığımız tespitlerde kirlilik ve diğer negatif durumlar mevcuttu. Burada yaptığımız incelemelerde burasının tekrardan ıslah edilmesi gerektiği görüşüne vardık. Bunun için ilk olarak suyu tahliye ettik, tahliye esnasında buradaki balıkları tekrardan deniz suyuna kavuşturduk. Bu konuda da hassasiyetimiz oldu. Şuan burada yaptığız iki kademeli bir çalışma. İlk olarak kromdan betonumuzu yapıyoruz. Kromdan betonumuzu yaparken arka tarafı besleyerek buradaki kayıkların belirli bir nizamda olmasını, ışıklandırmanın sağlanması gibi birçok detay düşünülerek hazırlanan bir proje. Projenin yüzde 40’ı tamamlanmış durumda. Burada Aliağa’nın cazibe merkezlerinden birini oluşturmaya çalışıyoruz. Aliağa’nın şuan ki en yeşil alanı 38 bin metrekare ile zeytinli park bölgesiydi. Avcı Ramadan bölgesi ise tamamı ile 72 bin metre kare olacak. Burası aydınlatması, balıkçı barınağı ve yeşil alanı ile Aliağa’nın en yeşil alanı ve en büyük cazibe merkezi olacak.”
’’DÜZENLEMELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ BİZİ MEMNUN ETTİ.”
Aliağa Belediyesi’nin Avcı Ramadan’da yaptığı çalışmalardan ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a Aliağalı balıkçılar adına teşekkür eden Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) Başkanı Veysel Savran da,” Bizi buradaki düzensizlikten ve pislikten kurtaran başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere Aliağa Belediyesi yönetimine derneğim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıllardır özlemini çektiğimiz bir durumdu. Seçimlerden önce burada düzenleme yapılacağına dair sözler almıştık, seçimlerden sonra da yakın zaman içerisinde bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi dernek yönetimimizi memnun etti. Derneğimizdeki üye sayımız 200, toplamda da 110 tane teknemiz mevcut. Daha önce yerimizin bozuk olmasından dolayı diğer üyelerimiz tekne alma konusunda çekinceler yaşıyordu” diyerek, Avcı Ramadan’da yapımı devam eden barınak projesinin hayata geçmesinin ardından ilk etapta yaklaşık 140 teknenin Avcı Ramadan’da barınma imkanı bulabileceğini söyledi.