ALİAĞA’NIN SAĞLIK HARİTASI ÇIKARILACAK

ALİAĞA’NIN SAĞLIK HARİTASI ÇIKARILACAK

İzmir’in Aliağa ilçesinde hayata geçirilecek 7’den 77’ye sağlık projesiyle, Aliağa ilçesinin sağlık haritası çıkarılacak.
Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Aliağa’daki tüm evleri tek tek ziyaret ederek yapacağı anketler ile ilçenin sağlık haritasını çıkartacak. Şubat ayının ikinci haftasında uygulamaya koyulacak olan proje yaklaşık iki yıl sürecek, projenin bitiminde Aliağa’nın ileriye dönük sağlık problemlerinin dokümanı ortaya çıkartılacak.
Başlatılacak olan projenin sadece İzmir ve ilçelerinde uygulanacağını ifade eden Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, "Tüm İzmir’de olduğu gibi ilçemizde de 7’den 77’ye sağlık projesi başlatıyoruz. Bu proje yaklaşık 2 yıl kadar sürecek bir projedir. Projemiz Şubat ayının ikinci haftasından itibaren uygulanmaya başlanacak. İlçemizdeki sağlık problemlerini tespit etmek, vatandaşların sağlık hizmetlerinden ne kadar faydalandığını anlamak ve değerlendirmek istiyoruz. İlçemizde bulunan kronik hastalıkların ölçütlerini kendi verilerimizle karşılaştırarak ileriye dönük ne gibi tedbirler alabiliriz, tarama ile edindiğimiz son bilgilerle bunun planlamasını yapacağız. Proje sonunda Aliağa’nın toplum sağlığına yön verecek sağlık haritasını çıkartacağız" dedi.
ALİAĞA’DA Kİ TÜM EVLER ZİYARET EDİLECEK
Aliağa’daki tüm evlerin tek tek sağlık personeli tarafından ziyaret edilerek anket çalışmalarının yapılacağını ifade eden Orhun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yapacağımız anketler bilgisayar tabanlı bir sistem üzerinden yapılacak. Çalışma sonrasında bütün veriler değerlendirmeye alınacak. Bu veriler doğrultusunda almamız gereken tedbirleri masaya yatıracağız. İleriye dönük Aliağa’da çıkabilecek sağlık sorunları neler olabilir, bunun çalışmasını yapacağız. Bu projedeki amacımız vatandaşımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak. Bunun yanında insanlara sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirmelerde yapacağız. Bu proje vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının tespit edilmesi ve bu sorunların çözümü konusunda önemli bir proje olacağından Aliağalı vatandaşlarımızın da bizlere destek olacağına inanıyorum."