Alman Bakan’dan Bursalı iş kadınlarına övgü!

Alman Bakan’dan Bursalı iş kadınlarına övgü!

BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) Almanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı ve Federal Düzeyde Hessen Eyaleti Yetkili Temsilcisi Lucia Puttrich ve beraberindeki heyeti ağırladı. Alman Bakan Lucia Puttrich, Bursa’da kent ve kamu yöneticileriyle çeşitli temasta bulunduktan sonra BUİKAD’ın özel konuğu oldu.

BURSA İLE YOĞUN İLİŞKİLERİMİZ SÜRECEK

Almanya'nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı ve aynı zamanda Federal Düzeyde Hessen Eyaleti Yetkili Temsilcisi Lucia Puttrich, Hessen ile Bursa'nın güçlü kardeşlik bağlarına sahip olduğunu söyledi. Bursa'nın sanayi ve ticaret noktasında önemli bir potansiyel taşıdığını bizzat görme imkânı bulduklarını ifade eden Puttrich, "Almanya ile Türkiye arasında ticaret hacmi her geçen yıl güçleniyor. Bursa ekonomisinin güçlü temellere dayalı olduğunu biliyoruz. Bursalı iş kadınları ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İş kadınlarının ekonomiye kazandırılması noktasında önemli projelere imza atıldığını gördük. BUİKAD’ın da bu projelerde ciddi bir yerinin olduğunu biliyoruz. Emeği geçenleri tebrik ederim. Bursa ile yoğun ilişkilerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

İŞ HAYATINDA DAHA ÇOK YER ALACAĞIZ

BUİKAD Başkanı Av. Oya Eroğlu da dernek olarak yürüttükleri projeler ve çalışmalar hakkında misafirlere bilgiler aktardı. “İş hayatında kadınların sayısal varlıklarının artmasının yanında, toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliği temelli dönüşümünü hedeflemekteyiz. Dünya nüfusunun yarısının kadın olmasına karşın, kadınların ekonomik yaşama katılımları toplumsal ve ekonomik kalkınmadan faydalanma düzeyleri maalesef ki nüfusla aynı orantıda değil. “Emeğin cinsiyeti olmaz” düşüncesi ile ülkelerin kalkınması noktasında potansiyel kadın iş gücünün büyük rol oynadığına inanıyor, iş hayatında daha çok yer alması için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN’A BURSA HATIRASI

“Türkiye’de ve ekonomide kadının yeri” konu başlığında Puttrich’a kısa bir sunum yapan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu, kahvaltı sonunda Alman Bakan’a Bursa hatırası olarak İznik çinili bir kutu içinde yine çini motifli ipek şal hediye etti.