Alman meclisinde terör bayrağı!

Alman meclisinde terör bayrağı!

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya'da Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı olan Sevim Dağdelen bugün düzenlenen meclis oturumundaki davranışıyla tartışmaya yol açtı. Alman ordusunun IŞİD'e karşı mücadele misyonuna yönelik görüşmelerde, kürsüde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bayrağını çıkaran Dağdelen, bayrağın Almanya'da yasaklı olmasını eleştirdi.

Dağdelen YPG'nin DAEŞ'le en önde çatışan örgüt olduğunu iddia etti. YPG bayrağının yasaklanmasını savunan Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'i ikiyüzlülük ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhafızlığını yapmakla suçladı.

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, kürsüdeki konuşması sırasında Dağdelen'i ikaz ederek, bayrağı çıkarmasının "parlamentoya yakışan bir davranış olmadığını" belirtti.

Gabriel: Başka bir ülke istiyor diye yasaklamadık

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise federal hükümetin Erdoğan’ın baskılarına boyun eğdiği yönündeki eleştirileri reddetti. "Hiç kimse bu ülkede bir örgütü, başka bir ülkeden biri talep ediyor diye yasaklamadı" dedi.