Almanlar Türkiye'den kaçıyor

Almanlar Türkiye'den kaçıyor

Bild am Sonntag gazetesi için Emnid araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 87’si saldırılardan korktuğu için bu yıl Türkiye’ye gitmeyi düşünmüyor. Ankete katılanların sadece yüzde 13’ü güvenlik kaygısı taşımadığını belirterek, Türkiye’de tatil yapabileceğini söylüyor.


İstanbul Havalimanı’nda meydana gelen ve 44 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı sonrası yapılan ankete göre, Almanlar bu tür bir saldırının kendi ülkelerinde de olabileceğini düşünüyor. Almanların yüzde 62’si “benzer bir saldırı Almanya’da da olabilir” diyor. Almanların yüzde 57’si ise, güvenlik endişesi nedeniyle kontrollerin havalimanlarına girmeden önce yapılmasını doğru buluyor.

Türkiye son bir yıla kadar Almanların tatil için en çok tercih ettikleri üç ülke arasında bulunuyordu. Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) verilerine göre geçen yıl 5 milyon 600 bin Alman tatilini Türkiye’de yaptı. Ocak ayında Sultanahmet Meydanı’nda 13 Almanın yaşamını kaybettiği saldırı ve sonrasında gerçekleşen terör olayları Almanlarda güvenlik endişesi yaratmış durumda.