Almanlardan Özil ve Gündoğan'a Erdoğan tepkisi

Almanlardan Özil ve Gündoğan'a Erdoğan tepkisi

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde Cumartesi akşamı oynanan Almanya-Avusturya hazırlık maçında, bazı Alman taraftarlar Özil ve Gündoğan'ı düdük ve ıslık çalarak protesto etti. "Sağır değiliz, sesler duyuluyor" diyen Özil ve Gündoğan'ın takım arkadaşı Sami Khedira konuya ilişkin olarak başka bir açıklama yapmak istemediğini dile getirdi.

'FUTBOLCULARA FARKLI STANDARTLARIN GEÇERLİ OLMAMASI GEREKİYOR'

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Alman Milli Takım yönetimi ise artık Özil ve Gündoğan'a yönelik eleştiri ve protestolara son verilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Alman Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff maç öncesinde Özil ve Gündoğan'a yönelik eleştiriler konusunda uyarıda bulundu. "Mesut ve İlkay genç insanlar. Sürekli olarak sert eleştiriler yöneltmemek gerekiyor" diyen Bierhoff, "Yüksek nitelikleri olan deneyimli siyasetçiler bile bazen pot kırıyor, hata yapıyor veya yanlış mesajlar veriyor, ancak sonrasında işlerine devam ediyorlar. Futbolcular için farklı standartların geçerli olmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya gelerek, fotoğraf çektiren Özil ve Gündoğan'ın siyasi bir mesaj vermek istemediğin  gördüğünü belirten Bierhoff, ancak her iki futbolcuya ve danışmanlarına bu fotoğrafın yaratacağı etkiyi düşünmek zorunda olduklarını söylediğini aktardı.

'İKİSİNİN DE ARKASINDAYIZ'

Alman Milli Takım oyucularından Thomas Müller de Avusturya maçı öncesindeyaptığı açıklamada, Özil ve Gündoğan'ı savunarak, iki futbolcunun takım açısından önemini vurguladı. Yönetimin kararının geçerli olduğunu belirten Müller, "İkisinin de kesinlikle arkasındayız ve takımımızın önemli bir unsurunu oluşturuyorlar. Konu bizim açımızdan kapandı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, mayıs ayının ortasında Londra'daki bir otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişlerdi. Özil ve Gündoğan, Erdoğan'a takımları FC Arsenal ve Manchester City'nin formalarını takdim etmişti. Gündoğan'ın formasının üzerindeki "Sayın Cumhurbaşkım'a saygılarımla" yazması dikkati çekmişti. Bu buluşmada çekilen fotoğraf, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştı.

Özil ve Gündoğan'ın, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlere kısa bir süre kala Erdoğan ile görüşmesi, Almanya'da tepkiyle karşılanmıştı.

Özil ve Gündoğan, Erdoğan ile görüşmelerinden yaklaşık bir hafta sonra da Berlin'de Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilmiş ve Alman Futbol Federasyonu (DFB) yöneticileri ile konuya ilişkin görüşmeler yapmışlardı. Alman Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, geçen hafta artık Özil ve Gündoğan'ın Erdoğan ile görüşmesi konusunun kapandığı mesajını vermişti.