Almanlar'ın Fener korkusu

Almanlar'ın Fener korkusu

Voleybolextra'nın haberine göre, ev sahibi Alman kulübü, karşılaşmanın oynandığı Margon Arena'daki tribün koltuklarını söktürdü.

SC Dresdner'in bu kararı almasının sebebi ise, iki takımın 2010-11 sezonunda yine aynı salonda oynadığı maçta Türk taraftarların koltukları sökerek sahaya atması. Alman kulübünün yetkilileri, dün akşam da aynı tablonun yaşanmaması adına bu uygulamaya gitti.

FENERBAHÇE GRUNDIG 3-0 KAZANIP 7'DE 7 YAPTI

Türk taraftarların koltuksuz tribünde seyrettiği karşılaşmada gülen taraf ise Fenerbahçe Grundig oldu. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen sarı lacivertliler, ikinci setten itibaren büyük üstünlük sağladıkları rakiplerini, 25-23, 25-15 ve 25-15'lik setlerle 3-0 mağlup etti. Sarı Melekler’de Montano ve Kim ürettikleri 15’şer sayıyla galibiyeti getiren isimler olurken; bu ikiliye Bosetti 10, Bauer 9 sayıyla eşlik etti. Ev sahibi ekipte ise Bartsch 11 sayı kaydetti.

Bu sonucun ardından sarı lacivertliler, haftaya İstanbul’da oynanacak rövanş öncesinde tur kapısını da sonuna kadar aralamayı başardı. Fenerbahçe’ye rövanş karşılaşmasında alacağı 2 set tur için yeterli olacak.

DRESDNER SC – FENERBAHÇE GRUNDIG: 0-3

HAKEMLER: Giorgio Gnani (İtalya), Marcin Herbik (Polonya)
DRESDNER: Kreklow, Bartsch, Pencova, Mikhailenko, Izquierdo, Jackson, Schoot (L) (Dijkema, Lippmann, Marcelle)
FENERBAHÇE GRUNDIG: Elif, Kim, Bauer, Montano, Bosetti, Eda, Merve (L) (Polen, Ezgi)
SETLER: 23-25, 15-25, 15-25
SÜRE: 80 dakika (32,25,23)