Almanya - Cezayir maçının golleri / TIKLA İZLE

Almanya - Cezayir maçının golleri / TIKLA İZLE

Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 92. dakikada Schürrle ve 119. dakikada Mesut Özil atarken Cezayir'in tek sayısı ise maçın son saniyesinde Djabou'dan geldi.

Cezayir'i 2-1'lik skorla kupanın dışına iten Almanya çeyrek finalde turnuvanın formda takımlarından Fransa ile karşı karşıya gelecek. 

Portekiz, Gana ve A.B.D’nin bulunduğu G Grubu’ndan lider çıkan Almanya ile Belçika, Rusya ve Güney Kore’nin yer aldığı H Grubu’nun ikincisi Cezayir, 2 tur mücadelesinde karşı karşıya geldi.

Maça beklendiği gibi hızlı ve baskılı başlayan Almanya'ya Cezayir kısa sürede karşılık vererek oyunun kontrolünü eline almayı başardı. Henüz 9. dakikada Cezayir, Slimani ile net bir pozisyondan yararlanamadı.

SLIMANI FIRSAT TEPTİ!: Ghoulam'ın savunmadan attığı uzun pasta Slimani bir anda savunmanın arkasında bomboş kaldı. Kalesini terk eden Neuer, rakibinin açısını bozdu ve topu kornere yolladı.

Almanya kalesini adeta abluka altına alan Cezayir, üst üste gol pozisyonlarına girmeye başladı. 17. dakikada topu Almanya filelerine gönderen Cezayir yan hakemin kalkan ofsayt bayrağı ile sevinemedi.

TOP FİLELERDE AMA... Soudani'nin pasını alan Ghoulam, sol kanattan ceza alanına ortasını gönderdi. Penaltı noktası üzerinde kafayı vuran Feghouli, topu köşeden ağlara gönderdi. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıp Cezayir'in sevincini bitirdi.

20. dakikadan itibaren Cezayir'in tempoyu kaybetmesiyel birlikte oyun orta alan mücadelesi şeklinde geçemeye başladı. Maç öncesi herkesin favorisi olan Almanya, Cezayir karşısında ilk 30 dakika varlık hiçbir varlık gösteremedi. İstediği oyunu sahaya yansıtamayan Panzerler ilk yarının sonlarında ilk defa gole çok yaklaştı. Götze, Cezayir kalecesi Mbolhi'yi geçemedi.

MBOLHI GEÇİT VERMEDİ
Ceza sahası dışında topu alan Kroos'un sol ayağıyla çektiği sert şutu Mbolhi sektirdi. Boşta kalan topu Götze tamamlasa da Mbolhi, açıyı iyi kapatıp topun sahibi oldu.

Cezayir'in üstün oynadığı ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı:0-0

LÖW'DEN MÜDAHALE!
Löw'den devre arasında hamle geldi. Alman teknik adam, Götze'nin yerine Schürrle'yi oyuna dahil etti.

İlk yarıda ki tutuk oyununun aksine ikinci 45 dakikaya daha iyi başlayan Almanya, ilk dakikadan itibaren gol pozisyonuna girmeyi başardı. Mesut'un sağ kanattan ara pasında Schürrle koşuyu yaptı. Ceza sahasının çaprazından yaptığı vuruşta savunmadan seken top havalandı ve direğin dibinden kornere gitti.

İkinci yarının ortaların bir hayli düşen tempo takımların gol pozisyonlarına girmesine engel oldu. İkinci yarı daha kontrollü olan Cezayir, oyunu kendi yarı alanında kabul etti.

İlerleyen dakikalarda baskıyı arttıran Almanya, 80. dakikada Mbolhi'yi bir kez daha geçemedi. Sağ kanattan Sami Khedira'nın ortasında Thomas Müller bomboş pozisyonda kafayı vurdu. Ancak kaleci Rais M'Bolhi müthiş bir refleksle topu çelmeyi başardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın da çabaları sonuç vermedi. 90 dakika 0-0 sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi.

İlk uzatma devresi Almanya golle başladı. Panzerlerde sahneye çıkan isim Andre Schürrle oldu.

GOL 92.DK (SCHÜRRLE): Sol kanattan ilerleyen Müller, Feghouli'ye rağmen yerden ön direğe ortasını kesti. Schürrle ayağını uzatıp Mbolhi'yi avlamayı başardı: 1-0 Schürrle bu golle son 5 resmi milli maçta 5. golüne imza atmış oldu. Golü erken bulan Almanya oyunun kontrolünü elinde tutarak rakibine gol şansı tanımadı ve ilk uzatma devresi Almanya'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci uzatma dakikasında da etkli olan Almanya bu kez Mesut Özil ile golü buldu. 119. dakikada sahneye çıkan Mesut takımını 2-0 öne geçirdi.

GOL 119.DK (MESUT ÖZİL): Sağ çaprazdan ceza alanına giren Schürrle, Mesut'a pasını verdi. Mesut, müsait pozisyondaki Schürrle'ye yeniden pasını verdi. Schürrle'nin boş kaleye vuruşunu Belkalem çizgiden çıkardı. Boşta kalan topu Mesut ağlarla buluşturmayı başardı: 2-0

Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken Cezayir'de sahne alan Djabou maçta son sözü söyleyen isim oldu.

120.DK (DJABOU): Sağ kanattan ilerleyen Feghouli, kale ağzına ortayı yaptı. Uçarak kafayı vuran Djabou, golü attı: 2-1

Bu gol aynı zamanda maçında skoru oldu. Cezayir'i 2-1'le geçen Almanya adını çeyrek finale yazdırdı.

ALMANYA: 2 - CEZAYİR: 1
Stat: Beira-Rio
Hakemler: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (Brezilya)
Almanya: Manuel Neuer, Per Mertesacker, Jerome Boateng, Shkodran Mustafi (Dk. 70 Sami Khedira), Benedikt Hoewedes, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger (Dk. 109 Christoph Kramer), Toni Kroos, Mesut Özil, Mario Götze (Dk. 46 Andre Schürrle), Thomas Müller
Cezayir: Rais Mbolhi, Mehdi Mostefa, Esseid Belkalem, Rafik Halliche (Dk. 97 Madjid Bouguerra), Aissa Mandi, Faouzi Ghoulam, Medhi Lacen, Saphir Taider (Dk. 78 Yacine Brahimi), Sofiane Feghouli, Islam Slimani, El Arabi Soudani (Dk. 100 Abdelmoumene Djabou)
Gol: Dk. 92 Andre Schürrle, Dk. 119 Mesut Özil (Almanya), Dk. 120 1 Abdelmoumene Djabou (Cezayir)
Sarı kartlar: Dk. 42 Rafik Halliche (Cezayir), Dk. 107 Philipp Lahm (Almanya)


FRANSA - NİJERYA MAÇININ GOLLERİ / TIKLA İZLE

ALMANYA - CEZAYİR MAÇININ GOLLERİ / TIKLA İZLE