Almanya'dan flaş açıklama: Bir dönem bitti

Almanya'dan flaş açıklama: Bir dönem bitti

Adaylığı dolayısıyla CDU genel sekreterlik görevini askıya alan  Kramp-Karrenbauer, bugün Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Merkel'in  yeniden genel başkanlık için aday olmayacağını açıklamasıyla CDU'da bir dönemin  sona erdiğini belirtti.

Merkel'in CDU'da yeni bir dönem için yer açtığını vurgulayan Kramp-  Karrenbauer, "Bir dönem bitti. Şimdi yeni bir başlık açmak lazım." ifadesini  kullandı.

Kramp-Karrenbauer, bu yeni dönem için aralık ayında düzenlenecek CDU  Genel Kurulu'nda genel başkanlık için aday olduğunu kaydetti.

2019'da Avrupa Parlamentosu'nun yanındaAlmanya'da Bremen,  Brandenburg, Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde de yerel seçimlerin yapılacağına  işaret eden Kramp-Karrenbauer, CDU'nun bu seçimleri kazanması için yeni bir  havanın oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kamp-Karrenbauer, insanların devlete ve kurumlarına güven duymasının  yeniden sağlanması gerektiğine değinerek, yeni dönemde parti yönetiminin,  kararları üyelere danışarak vereceğini bildirdi.

Saarland eyaletinde başbakanlık yapan Kramp-Karrenbauer, Merkel'in  çağrısıyla CDU Genel Sekreterlik görevine getirilmişti.