Almanya Ve Avrupanın Şeker Sektörü Öncüsü Langen Firma Yetkililerinden Kayseri Şeker’e Ziyaret

Almanya Ve Avrupanın Şeker Sektörü Öncüsü Langen Firma Yetkililerinden Kayseri Şeker’e Ziyaret

Almanya’nın ve Avrupa’nın önemli şeker üreticilerinden Pfeifer & Langen şirketi üst düzey yöneticilerinden Dr. Botho von Schwarzkopf, Teknik Koordinasyon Müdürü Mark-Oliver Burkhardt , Ziraat Servisi Müdürü Dr. Bernd Kämmerling, Satın Alma Müdürü Timur Yavuz ile birlikte Kayseri Şeker’i ziyaret ettiler.
Merkezi Köln’de bulunan ve yıllık şeker üretim kapasitesi 2 Milyon ton olan Pfeifer aile şirketi Langen şirketi 1833 yılından beri Şeker sektöründe kendisini geliştirerek Almanya ve Avrupa’nın en güçlü kuruluşları arasında yerini aldı.
250 ortaklı Aile Şirketinin büyümesinde en büyük katkı Türkiye’den baharat ticareti yapan Böken Pfeifer’in olduğunu belirten torunu Pfeifer & Langen yönetim kurulu üyesi Dr. Botho von Schwarzkopf
büyümelerinde en büyük etkenin emperyalizm değil ortaklık düşüncesinin hakim olduğunu belirtti.
Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre tesislerinde incelemelerde bulunan heyet adına açıklama yapan Pfeifer & Langen yönetim kurulu üyesi Dr. Botho von Schwarzkopf Kayseri Şeker Fabrikasının Avrupa düzeyinde teknolojik donanıma sahip olduğunu belirterek, Türkiye’de şeker sektöründe önemli güce sahip olan Kayseri Şeker Fabrikası ile birlikte ortak projeler yapmayı arzu ettiklerini belirtti.
Almanya’da Kayseri Şeker’e yakın bir fabrikalarında 170 kişi ile çalışıldığını belirten Pfeifer & Langen yönetim kurulu üyesi Dr. Botho von Schwarzkopf; "Ziyaretimiz Kayseri Şeker şirketini tanımamıza iyi bir vesile oldu. Ortada aynı hedefler var aynı güven var. Tabii bizim için sizin beklentileriniz, vizyonunuz, hedefleriniz AB ile ilgili olan yaklaşımlarınızı bunları takip etmek gerekiyor. Daha önümüzde uzun yollar var bu bilgi alışverişi konusunda uzun yol kat etmek gerekiyor.
Ziraat ve Üretim alanlarında yetkililerle bu ziyareti gerçekleştirmekteyiz. Rahmetli dedem Türkiye ile bir zamanlar baharat ticaret yapmış adamdı o Türkiye’yi çok sıcak ve pozitif bir şekilde anlatırdı .Sizde dedemin hissettikleri hissi bana verebildiniz. Teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti, dile getiren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Almanya ve Avrupa’nın en büyük şeker üreticisi firmaları arasında yer alan Pfeifer-Langen firmasının tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ve Kayseri Şeker’i de öncelikle Türkiye’de şeker sektöründe en güçlü kuruluş haline getirme gayretinde olduklarını belirtti.
Akay; "Pfeifer & Langen şirketinin Şeker sektöründeki tecrübesi ve birikiminin oldukça iyi olduğuna dikkat çekerek, Devletten almayı düşündüğümüz fabrikaları bizim deneyimli ekibimiz ve çevremizde oluşan bu potansiyelle iyi bir şekilde değerlendirmeyi ümit ediyoruz. Şeker Pancarında işin başlangıcı tarla üretimi ziraattaki başarıdan geçiyor. Orda elde edilen sonuçlar önemli. Türkiye’de ortalama hektarda 55 ton iken, Almanya’da 70-80 ton civarında üretim yapılıyor. Sonuçta aynı sektörün içindeyiz.Şeker pancarı üreticilerinin birbirlerine destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şeker kamışı dünyada daha etkili daha büyük boyutta üretim gerçekleştiriyor Avrupa’nın önemli bir gelişme kaydettiğini gözlemliyoruz . Bizler bu konuda kendimizi geliştirmek ve adım atmak arzusundayız. Bu tecrübelerden yararlanmak isteriz. İşin doğrusu Türkiye de sektörde önemli fırsatların olduğunu ifade etmek isterim bu vesile ile zaten Hükümet açıkladı. Devletin elindeki 25 şeker fabrikası özelleştirilmesi yeniden gündeme geldi. Türkiye’de bu gelişme şeker sektörü açısından önemli bir açılım sağlayacak zaten bizde bu konuya hazırlanma gayreti içindeyiz. Dolayısıyla sektörde konumumuz daha güçlü hale gelecek. Umarım kayseri şekerde olumlu izlenimlerle ayrılacaksınız. Belki de iş birliği ile de bir adım atma fırsat doğmuş olabilir" diye konuştu.
Pfeifer-Langen firmasının ziyaretlerinde Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve Genel Müdür yardımcılarından Osman Canıtez ve Bilal Karaköse ile diğer yetkililer de hazır bulundular.