ALMANYA’DA HER YIL 430 MİLYON EURO ÇALINIYOR

ALMANYA’DA HER YIL 430 MİLYON EURO ÇALINIYOR

Alman Polis Sendikası, her yıl Almanların evlerinde 430 milyon Euro nakit para evlerinden çalındığı, hırsızların ise üç dakika içerisinde evde saklanan parayı bulduklarını ve soyacakları evde en fazla 8 dakika kaldığını açıkladı.
Almanya’da hırsızlara karşı alınan önlemlerin başarılı sonuçlar vermediği bildirildi. Alman Polis Sendikası Berlin Şube Başkanı Bodo Pfalzgraf, hırsızlık olaylarının ardından yapılan araştırmalar sonucunda hırsızların bir evde saklanan kıymetli eşya ile nakit parayı 3 dakikada bulduğunu ve girdikleri evlerde sadece 8 dakika kaldıklarının tespit edildiğini ifade etti. Açıklamada, her yıl evleri soyulan on binlerce Almanın evinden çalınan paranın 430 milyon Euro olduğu kaydedildi. Alman nüfusunun büyük bir bölümünün yaşlı olması ve yaşlıların banka kartı kullanma alışkanlıklarının olmadığını açıklayan Bodo Pfalzgraf, nakit paranın ya kahve kutusunun ya da çorabın içine, kitap arası, halı altı veya resim tablosunun arkasına saklandığını kaydederek, “Siz ne kadar saklarsanız saklayın o sizden bu konuda daha beceriklidir. Çünkü hırsız ön hesaplama yaparak sizin evinize girip kısa zamanda hedefine ulaşarak izini kaybettirir. Bunun için onun işini zorlayacak önlemler en iyi yöntemdir. Büyük miktardaki paralarınızı bankalara ve evde bulunduracağınız nakit ve ziynet eşyalarınızı da kapalı kasalarda muhafaza etmek en doğru harekettir. Hisiz girdiği enden sekiz dakikada çıkamazsa yakalanma ihtimali çok yüksek olduğunu bilir” dedi.
Hırsızlık olaylarının genellikle yaz aylarında gerçekleştirildiği ifade edilirken, hırsızlarla mücadele konusunda ev sahiplerinin posta kutularının anahtarlarını komşularına vererek, posta kutusunun her gün düzenli bir şekilde boşaltılması tavsiye edildi. Tatil boyunca lambaların devamlı yanmasının hırsızlara evde birilerinin olduğu mesajını verdiği belirtildi.