Almanya’da İslam Konferansı Düzenlendi

Almanya’da İslam Konferansı Düzenlendi

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen İslam Konferansı’nda PEGİDA yürüyüşleri, sosyal medyada Müslümanlara karşı yapılan düşmanlık ifadeleri, son dönemde artan camilere yönelik saldırılar ele alındı.
Berlin’de Federal İçişleri Bakanı himayesinde Almanya İslam Konferansı gerçekleştirildi. Almanya İçişleri Bakanı Dr. Thomas de Maizière, Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Kadın Aile ve Gençlik Bakanı Manuela Schwesig, Başbakanlık Sosyal Sağlık İş Piyasası ve Toplum Politikaları Daire Başkanı Christian Luft, Federal Meclis adına Milletvekili Ingrid Fischbach katıldı. Konuşmasına Paris’te gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak başlayan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, “Fransa’da veya dünyanın diğer bölgelerindeki saldırıları şiddetle kınıyorum. Kamuoyu tedirginlik içinde, bizler de toplumsal barışın devamı için her şeyi yapmak zorundayız” dedi. Toplumsal birliktelik ifadelerinin önemli olduğunu kaydeden Prof. Aşıkoğlu, “Federal Adalet Bakanı Heiko Maas’ın Cuma günü Berlin Şehitlik Camii’ni ziyareti, toplumu bölmek ve güven zedelemek için son gelişmeleri kullanmak isteyenlere verilmiş önemli sinyallerdir. Diğer taraftan İslam düşmanlığı Müslümanları endişelendirmektedir. Son zamanlarda dalga dalga yayılan PEGİDA yürüyüşleri, sosyal medyada karşımıza çıkan düşmanlık ifadeleri, camilere yönelik son dönemde artan saldırılar, tehlikeli bir gidişin sinyallerini veriyor” açıklamasını yaptı.
Prof. Aşıkoğlu, "Bu toplumun huzurlu, refah ve barış içerisinde yaşaması ve inananların dini görevlerini yerine getirmesi hepimizin ortak dileğidir. Bu konuda Başbakan Merkel’in yeni yıl konuşmasında ırkçıları ve İslam düşmanlığını kınayan mesajını önemli ve anlamlı buluyorum. Başbakanın bu sözleri Müslüman toplum üzerinde çok olumlu etki yapmıştır. Sayın Bakan DİTİB Ronnenberg Camii’nde yapılan barış duası etkinliğine olan katılımınız, 15 Aralık tarihinde gençlik ve yaşlılar çalışması yapan temsilcilerimize gösterdiğiniz ilgi, tabanımız tarafından önemsenmektedir. Kanaatimce, İslam düşmanlığına karşı sosyal barışı vurgulayan siyasi mesajlar Wohlfart çalışmalarının başarısını da artıracaktır. Müslümanlar kendilerini buranın bir parçası olarak görüyorlar. Çatı kuruluşu DİTİB olarak biz de aynı düşünceyi paylaşıyor ve çalışmalarımızı bu anlayışla yürütüyoruz" diyerek hem teşekkür etti hem de Almanya’da yaşayan Müslümanların karşı karşıya bulunduğu tehlikelere dikkati çekti.