Alp Gürkan’a 18 yıl istendi

Alp Gürkan’a 18 yıl istendi

 Soma’da 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan hakkında, Korkmaz Yiğit ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Davanın ilk duruşmasına Gürkan katılmazken Korkmaz Yiğit ve kardeşi Gürbüz Yiğit duruşmada hazır bulundu. SGK ve TMSF de davaya müdahil oldu. Alp Gürkan’ın yanı sıra duruşmaya Sema Cıngıllıoğlu, Kemal Gülman ve Metin Aşık da katılmadı. 

 
İşte duruşmadan notlar:
 
Korkmaz Yiğit mahkemede savunmasını yapmaya başladı. Yiğit, "Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Bu iddianame iki yalancı tanığın ifadesine dayanıyor. Geçmişte yaptıklarımdan dolayı ne atsanız üzerime yapışıyor. Burada sanık olan isimlerin hepsi önemli işadamları. Benim bir oğlum niye burada? Evet ben hukuken iflas etmiş olabilirim ama ben iflas edecek biri değilim. Ben ancak ölürsem iflas ederim. Devletin resmi kurumları gerekli araştırmayı yapmadan beni buraya çıkardı. Kemal Gülman'ın bana borcu var. Kendisinden 100 milyon TL değerinde üç arazi ve 60 milyon TL'de para alacağım var.
 
Kemal Gülman benim mallarımın emanetçisi olarak gösteriliyor. Ama bu doğru değil. Kemal Gülman benim emanetçim değil bugün benim düşmanım gibi. Ama bu emanetçi olayı doğru değil. Kemal Gülman'ın oğlu Lemi Gülman'ın ise hiçbir suçu yok neden sanık bugün? Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden benim arkadaşımdı. (Davanın müştekilerinden biri banker Kastelli'nin oğlu Süleyman Cemil Bahadir) Benimle de iyi ilişkileri vardı. Ölmeden önce bana ıslak imza ile mektup yazdı.
 
Mektubunda bana 'Benim engelli bir oğlum var onun hesabına 1 milyon lira yatır' dedi. Ama çocukları Özden'in ölümü sonrası babalarının benden 7.5 milyon lira alacağı olduğunu söylediler. Ben de onlara gelin hesaplaşalım dedim. Ancak şunu söyleyebilirim. Benim Abidin Cevher Özden'e 3.5-4 milyon lira borcum var. Bunu inkar edemem Kürşat Yılmaz'ın adı kullanılarak benden senet tahsil edilmek istendi. Bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Monarc diye Bodrum'da villa yapan bir şirket var. Bu şirketin benim ve çocuklarımın olduğu söylendi. Ama bizim bu şirketle bir ilgimiz yok " dedi. Korkmaz Yiğit'in savunması bu sözleriyle bitti.
 
MAL VARLIĞINA TEDBİR KONDU
 
Öte yandan duruşmada Yiğit TMSF'nin 8 Haziran'da Kemal Gülman'ın mal varlığına tedbir koyduğunu bildirdi. Korkmaz Yiğit hakkındaki hileli iflas suçlamasını da kabul etmedi. 
 
MAHKEMEDEN ÖZÜR DİLEDİ...
 
Yiğit'in sözlerinden sonra kardeşi Gürbüz Yiğit mahkeme heyetinden izin almadan lavaboya gitti. Kapıdan çıkmak üzereyken Yiğit mahkeme heyetinden özür diledi. Yiğit başkanın izniyle lavaboya gitti.  
 
SADİST ÖZRÜ
 
Korkmaz Yiğit savunmasında Sema Cıngıllıoğlu için sadist demişti. Cıngıllıoğlu daha sonra bu ifadesini geri çekti ve özür diledi.