Alpagu Sporcusu Ümit Can Doğan’dan Ziyaret

Alpagu Sporcusu Ümit Can Doğan’dan Ziyaret

Alpagu (Türk Savaş Sanatları) sporcusu Ümit Can Doğan, desteklerinden dolayı Gaziantep Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci’yi ziyaret etti.
Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci, Alpagu Federasyonu Gaziantep İl Başkanı Müslüm Daşdelen ve sporcuyu makamında ağırladı. Türkiye ve dünya şampiyonluğu bulunan sporcuyu başarısında dolayı tebrik eden Erdemci, başarılarının devamını dileyerek ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalışacaklarını belirtti.
Ziyaretten dolayı açıklama yapan Erdemci, “Gaziantep Alpagu Federasyonu Gaziantep İl Başkanı Müslüm Daşdelen ve kendi yetiştirmiş olduğu öğrencisi Ümit Can Doğan bizi ziyarete geldiler. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Bizi mutlu ettiler ve Ümit Can’ın ulusal ve uluslar arası derecelerden ve dünya şampiyonasından dolayı kendisini ve hocası olan Müslüm beyi de tebrik ediyorum. Çok başarılı bir sporcu. Bizim de Gaziantep’te Şahinbey Halk Eğitim Spor Kulübümüz var. Bu spor kulübümüzün değişik dallarda şuanda 9 dalda aktif kurslarımız var. İnşallah onuncu dal da Alpagu Türk Savaş Sanatları adı altında bir spor dalıdır. Bunu da kulübümüz bünyesine alıyoruz. Bundan sonra hayırlısıyla bizim kulübümüzde kursiyer olarak çalışmalarına ve müsabakalara katılmaya devam edecektir. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.
Alpagu Federasyonu Gaziantep İl Başkanı Müslüm Daşdelen, Alpagu sporu hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Alpagu, Türk çocuğunun ilgilenmesi gereken bir branştır. Ümit Can Doğan, yaklaşık 6 yıldır yanımdadır. Biz ondan ümidimizi kesmedik. Allah razı olsun kendisi de bizim ümidimizi kırmadı. Milli takım kampına gidinceye kadar dünya şampiyonası, uluslararası şampiyonu ve Türkiye şampiyonu oldu. Bu eğitimlerin karşılığını verdi. Şuan kendisi kılıçta uzmanlaşmaya çalışıyor. Güneydoğu bölgesinde Alpagu Türk Savaş Sanatları olarak kılıç eğitimi veren tek halk eğitim merkezi Şahinbey Halk Eğitim merkezidir. Alpagu, 5 bin 500 yıl önce biz Türklerin farklı isimlerde yapmış olduğu savaş sanatıdır. Günümüze kadar değişik isimlerde Alpagu olunca kadar gelmiştir.”
Ziyarette kendisine destek verenlere teşekkür eden Sporcu Ümit Can Doğan ise, “Amacım bu sporu daha iyi yerlere getirmektir. Beni yetiştiren hocama ve destek veren Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze teşekkür ederim. 6 yıldır sporlara uğraşıyorum ama Alpagu sporunu 2 yıldır yapıyorum. Uluslararası derecem var. Dünya şampiyonası derecem var. Türkiye’de derecelerim var. Genç arkadaşların bu spora başlamasını isterim. Herkesin yapabileceği bir spor dalıdır” diye konuştu.