Alt Yapı Kentsel Planlama Ekibi Kahramanmaraş’ta

Alt Yapı Kentsel Planlama Ekibi Kahramanmaraş’ta

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile alt yapı kentsel planlama ekibi Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu. Ziyaretler sırasında vatandaşların sıkıntısını dinleyen Öztürk, yaşanabilecek eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
İncelemeler öncesi, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Müsteşar Öztürk, il genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Kentsel Planlama Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gürbüz birlikte, Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde incelemelerde bulundu.
Kentsel dönüşüm çalışmaların sürdüğü mahallelerde yapılan incelemeler sırasında vatandaşlarla sohbet eden Öztürk, elde edilen bilgilerin kapsamında yaşanan sorunların çözümü için Kahramanmaraş’ta olduklarını söyledi.
“KAHRAMANMARAŞ’IN KİMLİĞİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YANSITACAĞIZ”
Müsteşar Öztürk, “Burada bundan sonra alınması gereken önlemler dahil olmak üzere tüm konuları, tüm yönleriyle müzakere edelim, değerlendirelim ve ona göre çantamızı doldurup Ankara’ya gidelim. Buna göre çalışmalarımızı hızlandırıp el birliğiyle yerelde belediyelerimizle, merkezde bizlerle buranın şehircilik, çevre, imar, planlama ve alt yapıyla ilgili sorununu çözelim. Bunlar uzun vadeli bir soluk işi ama bugünden itibaren başlatarak inşallah şehrimizi daha mamur, yaşanabilir, güvenli, kaliteli ve estetik, şehrin kimliğini yansıtacak şekilde bir şehirleşme yapalım istiyoruz. Şehrin kimliğini mutlaka bu kentsel dönüşümü yansıtmak istiyoruz. Kahramanmaraş’ta kazmalar vurulmaya başlıyor. Önümüzdeki süreçte birlikte çok ciddi çalışmalar yapacağız. Ben şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.