Altaç’tan İsrail’e Tepki

Altaç’tan İsrail’e Tepki

Filistin Ayrım Duvarı’ndan Sorumlu Bakanı Ziad Ebu Ayn’ın Batı Şeria’daki çatışmada hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, İsrail’e tepki gösterdi. Altaç, İsrail’in barbarlıklarını şiddetle kınadığını vurguladı.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Filistin’in yasa dışı yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı’ndan Sorumlu Bakanı Ziad Ebu Ayn’ın Batı Şeria’da Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybetmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Terörist devlet İsrail’in Filistin topraklarındaki zulme devam ettiğine dikkat çeken Altaç, "Savaşla, kanla ve çatışmayla beslenen terörist devlet İsrail, Batı’nın sömürgeci ve emperyalist güçlerinin desteğini de arkasına alarak Filistin topraklarındaki zulmüne pervasızca devam etmektedir. İslam ümmetinin en kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarından sonra İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn şehit edildi. İsrail’in, işgal altındaki Filistin topraklarındaki bu barbarca eylemlerini şiddetle kınıyorum" dedi.
"İSLAM ALEMİ BİRLİK OLMALI"
İslam aleminin kendi iç meseleleriyle boğuşmaktan vazgeçmesi ve Müslümanlara yönelik zulmün had safhaya ulaştığı bugünlerde birlik ve beraberliğini sağlaması gerektiğini kaydeden Altaç, şunları söyledi:
“Filistin davası bizim davamızdır, Filistin ve Mescid-i Aksa İslam ümmetinin birlik ve bütünlüğünün sembolüdür, şeref ve itibar kalesidir. Allah tarafından mübarek kılınıp bir kutsiyet ve imtiyaz bahşedilerek Müslümanların sembolü, gücü ve mahremiyeti olmuştur. Terörist İsrail devleti ve destekçileri olan batılı güçler şunu bilsinler ki; Filistin bizim için İstanbul, Edirne, Konya, Bursa ve Diyarbakır kadar anlamlı ve değerlidir."