Altepe, Büyükşehir Belediye Stadyumunu inceledi

Altepe, Büyükşehir Belediye Stadyumunu inceledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve mimarisi ile dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilen Büyükşehir Stadyumunun zemini yenileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 buçuk yıldır kullanılan stadın zemininde sıkıntılar yaşandığını belirterek, zeminin daha kaliteli hibrit çim ile kaplanacağını söyledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zemin yenileme çalışmalarının devam ettiği stadyumda incelemelerde bulundu. Bursa’nın marka kent olması yolunda kente kazandırılan en önemli eserlerden birinin de stadyum olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Büyükşehir stadyumu özenerek yaptığımız, 8 yılı aşkın süre uğraştığımız büyük bir projeydi. Dünya çapında bir eser oldu. 44 bin kişilik stadyum, timsah figürüyle de dünyanın takip ettiği statlar arasında. Ambiyansı, tribün bütünlüğü ile herkesin takdirini kazanıyor. 1 buçuk yıldır kullanılan statta zeminde sıkıntı vardı. Hatalar, eksikler vardı. Suyu tam geçirmeyen kil tabakasından kaynaklanan eksikler vardı. Şimdi bu kil tabakasını değiştirirken riske girmemek için kaliteli hibrit çim ekiyoruz. Sıkıntılı toprak tabakası kalkıyor. Haziran ayı içinde döşeme bitecek” dedi.
Ağustos ayında stadyumun hazır hale gelmesini beklediklerini ifade eden Başkan Altepe, zeminde artık hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını da sözlerine ekledi.