Altepe'den şampiyona altın

Altepe'den şampiyona altın

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İran’ın Abadan şehrinde 11 - 18 Mart tarihleri arasında düzenlenen ‘Fajr Decade Siege Of Abadan Memorial Turnuvası’nda ‘Büyük Erkekler 91 Kilo’ kategorisinde kazandığı birincilikle şampiyon olan milli sporcu Bahram Muzaffer ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Taha Başparmak, Büyükşehir Belediyespor Boks Branşı Koordinatörü Kazım Aydın, antrenör Şener Seyrek ve yardımcı antrenör Bahçeli Gülen’in de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu milli Boksör Bahram Muzaffer’in Bursa’nın gururu olduğunu söyleyerek, sporcuya altın hediye etti.
Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da sporun tüm branşlarına yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü, başarıdan başarıya koşuyor. Katıldığı her müsabakada kazandığı başarılarıyla göğsümüzü kabartan sporcumuz Bahram Muzaffer, şampiyonluğuyla Bursa’nın gururu oldu. Başarılarının devam etmesini hedefliyoruz” dedi.
Başkan Altepe, amatör sporun ve tüm branşların başarılarının artması için tesisleşmeye önem verdiklerini belirterek, “Sporda da Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak örnek oluyoruz. Belediyespor Kulübü bünyesinde boks branşında 50’si lisanslı olmak üzere 100 sporcumuz çalışmalarını sürdürüyor. Boks salonunda çalışmalarına devam eden sporcularımız, şampiyonlarla aynı atmosferi soluduklarında, büyük sinerji oluşuyor, diğer sporcular da başarıya doğru ilham alıyorlar. Hedefimiz, daha çok sporcuyu Avrupa Şampiyonaları’na çıkarmak ve Türkiye’yi uluslararası olimpiyatlarda temsil etmektir” diye konuştu.
Milli sporcu Bahram Muzaffer de başarının temelinde kendilerine duyulan güven ve desteğin yattığını ifade ederek, Başkan Altepe’ye Bursa’da spora katkılarından dolayı teşekkür etti. Muzaffer, 2016’da Rio’da Türkiye’yi temsil edecek olmanın heyecanını yaşadığını sözlerine ekledi. Başkan Altepe, ziyaretin sonunda, başarılarından dolayı sporcuya altın, antrenörlerine de plaket verdi.
Behram Muzaffer, boksa başladıktan 2 yıl sonra milli takıma girmeyi başardı. İlk yıl katıldığında Türkiye şampiyonasında birinci oldu. Daha sonra yarıştığı şampiyonalardan da başarılarla döndü. 2005 Avrupa Boks Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. 2006 yılında Üniversiteler Dünya Boks Şampiyonası’nda dereceye girdi. Aynı yıl Avrupa Kupası’nda şampiyon oldu. 2008 Üniversiteler Dünya Boks Şampiyonası’nda 3., 2009 Üniversiteler Avrupa Boks Şampiyonası’nda birinci, 2010 Türkiye Başbakanlık Boks Kupası’nda, 2011 Avrupa Boks Şampiyonası’nda 3. oldu. TAHEM 2008 Pekin Olimpiyatları ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etme başarısını gösterdi. 9 kez Türkiye şampiyonu olan ve halen çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde sürdüren milli sporcu Bahram Muzaffer, ‘2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek.