Alternatifbank'tan flaş karar!

Alternatifbank'tan flaş karar!

Commercial Bank of Qatar'dan (CBQ) konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Alternatifbank A.Ş’nin (Banka) %74,25 oranında payına sahip olarak, biz, The Commercİal Bank of Qatar (Q.S.C.), Bankanın %17.2Tine sahip olan Anadolu Endüstri Holding A.Ş ve %7,79’una sahip olan Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş ile birlikte hareket ederek, toplam %99.25’ine tekabül eden pay sahipliği oranına dayanarak, ortaklıktan çıkarma ve satma hakları hakkındaki eski Sermaye Piyasası Kurulu Tebliğine nuygun olarak ortaklıktan çıkarma sürecini başlattığımızı, 1 Temmuz 2014 tarihinde duyurmuştuk.

Ortaklıktan çıkarma amacıyla beraber hareket ettiğimiz, Anadolu Endüstri Holding A.Ş. ve Anadolu Motor Üretim Pazarlama A.Ş. ile birlikte ve Banka'nın toplam %99.25 payına doğrudan sahip olarak, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 12 Kasım 2014 tarihli ve 29173 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği (MTcbIiğ")'nİn 2. Geçici Maddesi ve ilgili diğer hükümleri uyarınca, ortaklıktan çıkarma hakkımızı kullanmaya karar vermiş bulunuyoruz.

Ortaklıktan çıkarma ve eş zamanlı olarak Borsa İstanbul kotundan çıkma için Banka'nın Yönetim Kurulu'na yapılması gereken başvuru Tebliğin ilgili hükümleri uyarınca yapılacaktır. "