Altıeylül Belediyesi’nden Kan Bağışı

Altıeylül Belediyesi’nden Kan Bağışı

Balıkesir Kızılay Şubesi ve Altıeylül Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışmada belediye personeli kan bağışında bulundu.
Toplumda kan bağışı bilincinin oluşturulması amacıyla zaman zaman çeşitli projeler hazırlandığını dile getiren Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk "Kan sadece insandan karşılanabilen bir ihtiyaçtır. Bu nedenle insanlarımızın bu konuda çok duyarlı olduklarına inanıyoruz. Bu konuda halkımızın zaten çok duyarlı olduğunu biliyoruz. Çeşitli felaketler yaşadığımız dönemlerde halkımızın sadece kendi vatandaşlarımız değil, tüm dünya insaları için, diğer hayati ihtiyaçlarla birlikte kan konusunda da ne kadar duyarlı davrandığını çok defalar müşahade ettik. Ancak kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir. Kan vermek hayat kurtarmaktır" dedi.
Kızılay kan toplama ekipleri, bağış için gelenlere önce bilgi formu verdi. Bilgiler doğrultusunda bağış yapabilecek durumda olanlara tahlil yapıldı. Kimlerin kan verebileceği anlatıldı ve kan bağışı yapanların soruları da cevaplandırıldı. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk, Ak Parti Meclis Üyesi Fikrettin Kocaman ve belediye personelinin yanı sıra Beyaz Masa’da işlem yaptıran vatandaşlar da kampanyaya ilgi gösterdi.