Altın Adam Taha Akgül’e Davullu Zurnalı Karşılama

Altın Adam Taha Akgül’e Davullu Zurnalı Karşılama

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te devam eden Büyükler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Taha Akgül ve ay-yıldızlı kafile yurda döndü.
Türkiye, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te dün sona eren Serbest Stil Erkekler Dünya Güreş Şampiyonası’nı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile kapattı. Milliler, şampiyonaya 57 kiloda Ahmet Peker, 61 kiloda Münir Recep Aktaş, 66 kiloda Mustafa Kaya, 70 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Soner Demirtaş, 86 kiloda Selim Yaşar, 97 kiloda Şamir Erdoğan ve 125 kiloda Taha Akgül ile katılmıştı.
8 sporcu ile Dünya Şampiyonası’nda mindere çıkan ay-yıldızlılarda Taha Akgül altın, Yakup Gör gümüş, Selim Yaşar ve Şamil Erdoğan ise bronz madalya kazandı. Bugün öğle saatlerinde yurda dönen ay-yıldızlı kafile, Esenboğa Havalimanı’nda Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı. Davul ve zurna eşliğinde kafileyi karşılayanlar arasında Kırkpınar başpehlivanları, minik güreşçiler, Ankara ASKİ Spor Kulübü yöneticileri ile çok sayıda güreşsever yer aldı. Havalimanında Taha Akgül’ü karşılamaya gelen güreşseverler, "Altın adam Taha Akgül hoşgeldin", "Dünya şampiyonu Taha Akgül vatana hoşgeldin" yazılı pankartlar açtı. Ardından Akgül, oluşturulan konvoyla şehir merkezine gitti.
3 Avrupa Şampiyonluğu’na bir de Dünya Şampiyonluğu ekleyen Taha Akgül, havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güreşte 7 yıl aradan sonra ilk kez Dünya Şampiyonu olduğunu belirten Akgül, hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu dile getirdi. Akgül başarısında emeği geçen başta ailesi olmak üzere antrenörlerine teşekkür etti.