Altın Elma’da 11. Heyecan

Altın Elma’da 11. Heyecan

Amasya Belediyesi ve TRT işbirliğiyle 11.’si düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nın şartnamesi yayınlandı.
Son dönemde Türk sanat müziğine yeni eserler kazandırmasının yanı sıra bestekarların da desteklenmesini teşvik eden yarışmada 11. heyecan başladı. Amasya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Amasya Belediyesi’nin organize etmiş olduğu Türkiye’nin en uzun soluklu ve en prestijli beste yarışması haline gelen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması bütün olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ve fedakarlıkla Türk Sanat Müziğine destek vermeye devam ediyor. 11 yıldır aralıksız olarak düzenlenen beste yarışması son 2 yıldır TRT Genel Müdürlüğü ve Amasya Belediyesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile ortaklaşa organize edilmektedir.
2014 yılında Türkiye’nin önemli bestekar ve güftekarlarının jüri olduğu, aynı zamanda birbirinden değerli ses ve saz sanatçılarının katıldığı 10. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması TRT repertuarına 94 yeni eser kazandırmıştır. 2015 yılında da sanata ve sanatçıya destek vermek adına TRT ve Amasya Belediyesi ortaklığında 11.’si düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması şartnamesi yayınlanmıştır. Tüm yarışmacılarımıza başarılar dileriz.”