Altınordu’da Çöp Seferberliği

Altınordu’da Çöp Seferberliği

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 300 adet yeni çöp konteyneri alındığını, en iyi temizliğin ise kirletmemek olduğunu söyledi.
Vatandaşlara çöplerini Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından mahallelere yerleştirilen çöp konteynerlerine atmalarını isteyen Başkan Tekintaş, yeni alınan 300 adet çöp konteynerinin gerek duyulan alanlara yerleştirileceğini söyledi.
Başkan Tekintaş, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, çöp toplamayı kurallı halle getirmeye çalıştıklarını belirtti. Halktan özellikle temizlik işlerinde kurallara uymalarını isteyen Başkan Tekintaş, “Özellikle konteyner dışında çöp bırakılmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Araç girmeyen bölgelerde vatandaşımızın en yakın konteynere kadar çöplerini götürüp, koymalarını rica ediyoruz. Aksi taktirde bizde bu işi takip ederken kurallara uymayan vatandaşlarımıza ceza-i işlem uygulamak istemiyoruz fakat bizi bu noktaya getirmemelerini rica ediyoruz. Bunu yaparken de yeni konteynerle daha sağlıklı, daha sağlam ve kapakları hiçbir türlü sökülmeyecek sistemle hazırlanan yeni konteynerleri yerlerine ilettireceğiz. Bunlar yerleştikten sonra diğer konteynerleri sağlıklaştırma ya devam edeceğiz. Hedef, en ücra noktadaki hizmeti yürütürken en ekonomik şartlarda yürütebilmek ve malzemeyi koruyucu özellikleri ortaya çıkartıp milletin parasının zayi olmasını önleyebilmenin çalışmasını yapıyoruz” şeklinde konuştu.