Altınportakal Film Festivali Yeniden Fıapf’a Girmeye Hazırlanıyor

Altınportakal Film Festivali Yeniden Fıapf’a Girmeye Hazırlanıyor

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, geçen yıl borçlar nedeniyle Uluslararası Film Yapımcıları Birliği Federasyonu’ndan (FIAPF) çıkarılan festivalin teftişin ardından gelecek yıl listedeki yerini almasını beklediklerini söyledi.
Göreve gelmelerinin ardından 2.5 ay gibi kısa sürede çalışmalara hız verdiklerini aktaran Elif Dağdeviren, geçtiğimiz dönemde borçları nedeniyle Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin FIAPF listesinden çıkarıldığını hatırlattı. Bir film festivalinin saygınlığının ve uluslararası akreditesinin çok önemli olduğunu belirten Dağdeviren, “Yani o festivalde yarışan filmlerin dünya ile buluşması açısından çok önemli bu liste. Başkan Menderes Türel, 2004 yılında bu ilişkiyi başlatmış ama zaman içerisinde ilişki sekteye uğramış. FIAPF tarafından akredite olan dünyanın önemli filmlerinin yayınlandığı listeden ne yazık ki Altın Portakal çıkarılmış. Biz eş zamanlı olarak uzun süren yazışmaların ardından bu yıl teftişe gelmeleri için onay aldık” diye konuştu.
FIAPF’ın festivalleri yarışmalı festivaller, gösterimli festivaller diye kendi içinde ayırdığını belirten Dağdeviren, “Biz en önemli festivallerin buluştuğu yer A kategorisinde yer alıyoruz. A kategorisinde bir liste açıklıyorlar. Bizi geçen yıl o isteye koymadılar. Sebep olarak ise geçen yılın borçlarının ödenmemesi ve teftişten geçememiş olması olarak bildirildi. Ben bu durumu belediyeye aktardım. Belediyeden gerekli ödemeler yapılmış. FIAPF’ta borçların ödendiğini ve teftişe geleceklerini bildirdiler. Teftişi geçersek o listeye yeniden yazılacağız” dedi.