AMASYA POLİSİ 12 BİN KİŞİYE TRAFİK EĞİTİMİ VERDİ

AMASYA POLİSİ 12 BİN KİŞİYE TRAFİK EĞİTİMİ VERDİ

Amasya Emniyet Müdürlüğü 2014 yılı içerisinde yaklaşık 12 bin kişiye temel trafik eğitimi verdi.
Trafikte Çocuklar Güvende Projesi kapsamında resmi kurumlara, öğrencilere ve vatandaşlara yönelik trafik eğitim faaliyetleri yürüttüklerini belirten Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, ilde yaşanan ve çocukların karıştığı trafik kazalarına dur demenin vaktinin geldiğini, 2014 yılı içerisinde toplam 11 bin 954 kişiye verilen temel trafik konferanslarının da ildeki kaza sayısının düşmesinde ana etkenlerden biri olduğunu söyledi.
Projesi kapsamında DSİ 73. Şube Müdürlüğü toplantı salonunda kurum personeline ve il müftülüğüne bağlı Helvacı Kız Kur’an Kursu kursiyerlerine ve çalışanlarına Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Celal Sarısoy ve Başpolis Ömer Kılıç tarafından trafik eğitim semineri düzenlendi.
Seminerlerde, araç içerisinde bulunan çocukların seyahatlerini daha güvenli yapmalarının sağlanması amacıyla yaşlarına ve fiziki durumlarına göre çocuk koltuğu kullanmaları, araç ön koltuğunda 10 yaşından küçük çocukların oturtulmaması gerektiği örnekleri ve izletilen videolarla anlatıldı.