Amasya Üniversitesi Öğrencileri Ağrı’daki Kardeşleri İçin Kitap Topluyor

Amasya Üniversitesi Öğrencileri Ağrı’daki Kardeşleri İçin Kitap Topluyor

Amasya Üniversitesi Gönüllülük Kulübü, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan bir ortaöğretim okulu için üniversiteye hazırlık kitapları toplama kampanyası başlattı.
Kulüp üyeleri Amasya Eğitim Fakültesi öğrenci kantininde ve Fen Edebiyat Fakültesi’nde açtıkları stantlarda Ağrı’da üniversiteye hazırlanan öğrenciler için kitap ve ayrıca Amasya’daki bir köy okulu için de hikaye kitabı ve oyuncak bağışı almaya başladı.
Geçen yıl Antalya’da bulunan bir köy okulu için kitap bağışı kampanyası düzenlediklerini anlatan Gönüllülük Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, “O kampanyanın geri dönüşleri çok olumlu oldu. Ağrı’daki öğretmenimiz ise geçen yıl yaptığımız kampanyanın haberini ulusal bir gazetede görünce Amasya Üniversitesi bizim için de bir kampanya düzenler mi? düşüncesiyle sosyal medya üzerinden bize ulaştı. Gönüllülük Kulübü öğrencilerimiz bu çağrıya kulak verip hemen çalışmalarını başlattılar” dedi.
Bu yılki ilk etkinliklerine kitap ve oyuncak bağışı kampanyası ile başladıklarını belirten Gönüllülük Kulübü Başkan Yardımcısı Melis Acar da kampanyalarını okul öncesi çocuklarının ihtiyaçlarından başlatıp üniversite hazırlık kitaplarına kadar genişlettiklerini söyledi.
Üniversite hazırlık, hikaye ve boyama kitapları, kırtasiye malzemeleri ile oyuncak bağışı aldıklarını vurgulayan Acar, Amasya Üniversitesi ailesini kitap ve oyuncak bağışına davet etti.