Amasya’da 5 Yılda 4 Bin Kadın Altın Bilezik Aldı

Amasya’da 5 Yılda 4 Bin Kadın Altın Bilezik Aldı

Amasya Belediyesi’nin 5 yıldır mahallerde oluşturduğu kültür evlerinde düzenlenen el sanatları kurslarında 4 binin üzerinde kadın eğitim alıp usta oldu.
Kayıtları geçen hafta başlayan kursların bu yılki açılış töreni Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi’nde düzenlendi. Törene Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, diğer yetkililer, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
2009 yılında dolaştıkları mahallelerde kadınlardan gelen taleplerin üzerine açtıkları kurslarda iğne oyası, ahşap boyama, ahşap yakma, gümüş, Amasya dokuması, Yassıçal çuha dokuması, ipek halı, kilim, mefruşat, mısır bebek, takı ve tezhibin de bulunduğu 22 branşta eğitim verildiğini belirten Belediye Başkanı Özdemir, el sanatları kültürün ileri ki kuşaklara aktarılması ve kadınların ev ekonomisine katkı sağlamalarının yanı sıra kadınlar da terapi etkisi oluşturduğunu söyledi.
Özdemir, kurslara katkılarından dolayı Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine teşekkür etti.
Kadınların kültürel hayatta aktif olmalarını önemsediğini anlatan Vali Çomaktekin de, toplumların yükselebilmesi gelişebilmesi, eğitim, kültür ve refah düzeylerinin artmasında kadınların eğitimine vurgu yaptı.
Usta öğreticilere çiçek verildiği törenin sonunda Vali Çomaktekin ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Folklor ekibi gösteri yaparken, Amasya Belediyesi Mehteran takımı da konser verdi.