Amatör Spor Haftası Futbol Maçları İle Başladı

Amatör Spor Haftası Futbol Maçları İle Başladı

Türkiye genelinde 81 il ve ilçede yapılacak olan “Amatör Spor Haftası” kutlamaları Adıyaman’da yaklaşık 23 farklı branş da yapılacak sportif yarışma ve etkinliklerle başladı.
Spor Genel Müdürlüğü tarafından 13 - 19 Ekim 2014 tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı yapılan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri Adıyaman Altınşehir Mahsur Yardımcı Futbol Sahasında Futbol Müsabakalarıyla start aldı.
13 Ekim 2014 tarihinde başlayan “ Spor Haftası” start alan futbol müsabakalarında Yaman Spor -Boztepe Sporu 5 - 2 yenerken, Boyder Spor ise, Fatih Gençlik Sporu 6- 2 skor ile yenerek haftanın ilk galibiyetini elde etti.
İl genelinde sportif faaliyetlere herkesin katılımının sağlanmasını hedeflediklerini belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Amatör Spor Haftası’nda düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak. Yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması sağlanacak” dedi.
Bağcı, “Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilecek. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından futbolun da yer aldığı değişik branşlarda faaliyetler düzenlenecek. Ayrıca Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenecek olan Kortej Yürüyüşü 17 Ekim 2014 Cuma günü saat 14.30’ da Adıyaman Lisesi önünde başlayıp Demokrasi Parkı önünde son bulacak. Bizler, bu yürüyüşte tüm sporseverleri, gençleri, Adıyamanlıları yanımızda görmek istiyoruz ve herkesi organizasyonumuza davet ediyoruz” dedi.