Amatörden Olimpiyatlara

Amatörden Olimpiyatlara

Tokat’ta amatör sporcu iken profesyonel olarak olimpiyatlara kadar yükselen sporcular miniklerle bir araya geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan, amatör sporlara ilgiyi arttırmak ve halkı sporun her branşıyla tanıştırmak amacıyla düzenlenen“Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında sporcular öğrencilerle buluştu. İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde Emirseyit beldesinde düzenlenen panelin açılış konuşmasını Spor Şube Müdürümü Oktay Düzen yaptı. Daha sonra konuşma yapan Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, amatör sporcular oldukça profesyonel sporcularında var olacağını ifade ederek, “Gelecekte şanlı Türk bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı uluslararası düzenlenen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında hep zirvede tutacak hem eğitim hem de sportif anlamda gençlerimiz amatör sporun ruhu ile kendilerini geliştirip, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, profesyonel birer milli sporcu olarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.
Dünya Şampiyonu Milli Halterci Mete Binay ise yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmeyip, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ettiğini kaydetti. Binay, milli sporcu olarak doğup büyüdüğü Emirseyit beldesi ve Tokat’ı ve Türkiye’yi olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında en iyi şekilde temsil ederek şanlı Türk bayrağını ve İstiklal Marşımızı hep zirvede tutmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, “Bu gururu sizlerin de yaşaması için elimden gelen desteği vereceğime söz veriyorum” diye konuştu.
Balkan Şampiyonu Milli Atlet Sait Özdemir de spora amatör olarak başladığını ifade ederek, “Antrenörlerimin hazırlamış olduğu antrenman programlarını aksatmadan çalışmaya devam edip, sportif anlamda birçok başarı elde ettim. Uluslararası yarışmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettim. Milli sporcu olduktan sonra hayatında çok şey değişti, sizlerde bu yaşta spora başlayarak, sistemli ve özverili çalışmalarınız sayesinde elde edeceğiniz başarılarla benim yaşadığım güzellikleri yaşayacağınıza inancım tam” diye konuştu.
Atletizm Milli Takım Antrenörü Abdullah Yılmaz da bütün başarılı sporcunun temelinde, çocuk yaşta spora olan ilgisi ve hayali ile başladığını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı: “Bundan sonra başarı süreç içerisinde mutlaka gelir. Salona girdiğimizde gözlerinizdeki ışıltı çok önemliydi bizim için, ben inanıyorum ki sizlerin içerisinden daha nice Meteler, Saitler şampiyonlar çıkacaktır.”