An Ajans Grup Başkanı Nurdoğan’dan Cumhuriyet Gazetesine Tepki

An Ajans Grup Başkanı Nurdoğan’dan Cumhuriyet Gazetesine Tepki

AN Ajans Grup Başkanı Nurullah Nurdoğan, Peygamber Efendimizin karikatürünün yayınlanmasının mukaddes değerlere karşı saygısız bir tutum olarak değerlendirdiğini söyledi.
AN Ajans Grup Başkanı Nurullah Nurdoğan, Cumhuriyet Gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi. Nurdoğan, Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan Charlie Hebdo mizah dergisinin Türkçe çevrilmesini doğru bulmadığını, bu yapılan yayının Müslümanları tahrik etmekten başka bir amaca hizmet etmediğini kaydetti. Nurdoğan, bir çok ülkede yayınlanmayan ve özellikle de Cumhuriyet Gazetesinde güya Peygamber efendimizin karikatürünü yayınlama cesaretini gösteren köşe yazarlarını protesto ettiğini ve vatandaşları yasal yollardan tepki vermeye çağırdı.
Türkiye’de basın özgürlüğünün olduğunu dile getiren Nurdoğan, “Ancak yapılan yayınlarla mukaddes değerlerimizle hiçbir kimsenin alay ve tahkir etmeye hakkı yoktur. Bu derginin tamamını Türkçe’ye çevirmekle Cumhuriyet Gazetesi’nin kimlere hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz. Halkımız özellikle seçim sürecinin başlayacağı bu günlerde, bu tür tahriklere kapılmasınlar. Bu tür yayınların her zaman olabilecektir ve çok dikkatli olunması gerekir. Vatandaşlarımız tepki amacıyla bireysel olarak yapılan bu yayınlara karşı yasal haklarını kullanabilirler” dedi.