Anadilde Eğitim Talebi

Anadilde Eğitim Talebi

Van’ın Erciş ilçesinde DBP ve HDP ilçe teşkilatları ile sivil toplum kuruluşları, anadilde eğitim için basın açıklaması yaptı.
HDP binası önünde başlayan yürüyüş, Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü önünde son buldu. Burada kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Kurdi-Der Başkanı Cevdet Zilanlı, devletin Kürtçe eğitime izin vermemesini kınadıklarını ve anadil hakkından vazgeçmeyeceklerini bildirdi. Okulları boykot ettiklerini ve her dilin kendine özgü bir güzelliğinin olduğunu ifade eden Zilanlı, "Her toplum kendi diliyle özgün ve renklidir. Yani herkes kendisini anadilinde tanıtır. Geçen yıl 15 bin imza toplandı, bakanlığa gönderildi Ancak hala bir cevap verilmedi. Anadilimizde eğitim verilene kadar okulları boykot etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Laz, Çerkez, Ermeni, Gürcü, Kırgız ve bütün halkları da anadilinde eğitim hakkı için çağırıyoruz. Her halkın kendi dilinde eğitim görmesi, o halkın doğal bir hakkıdır. Çağrımız herkesedir. Ayrıca, anadilde eğitim verecek bir çadır açacağız" dedi.
Olaysız geçen basın açıklamasına Meya-Der, Zilan-Der, Dives, Tuhad-Der, Eğitim-Sen, Girişim Grup, Gençlik Meclisi, Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, encümenler ile belediye çalışanları katıldı.