Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin Yayın Başarısı

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin Yayın Başarısı

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin, 2011 verilere göre Uluslararası İndeksli (SCI) dergilerde yayımlanan ve öğretim elemanı başına düşen 2,59 yayın sayısı ile gerek aynı üniversitesinin tüm fakülteleri, gerekse ülkemizdeki tüm eczacılık fakülteleri arasında birinci sırada yer aldığı belirtildi.
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, öğretim üyesi başına düşen yayın ve atıf sayılarında Türkiye ve üniversite ortalamasının üzerinde yer alarak rakiplerini geride bırakmanın gururunu yaşıyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ve başarı çıtasını daha yükseklere taşımak isteyen Eczacılık Fakültesi, son 5 yıl içerisinde öğretim üyesi başına düşen yayın ve atıf sayılarında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor.
SON 5 YILDA 361 SCI MAKALE YAYINLANDI
Yapılan açıklamaya göre; Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde, son 5 yıl içerisinde toplam 56 öğretim üyesi tarafından 361 SCI makale yayımlandı. Bu durumda da son 5 yıl içerisinde öğretim üyesi başına düşen SCI yayın ortalamasının 6,45’e denk geldiği sonucunu ortaya çıktı. Son 5 yıl içerisindeki SCI atıf sayılarına bakıldığında ise, 56 öğretim üyesi tarafından toplam bin 116 atıf sayısına ulaşıldığı ve bunun da öğretim üyesi bakımından 19,93’lük bir ortalamaya denk geldiği belirtildi.
BAŞARILI ANABİLİM DALLARI
Eczacılık Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini başarıyla sürdüren 10 anabilim dalının, son 5 yıl içerisindeki öğretim üyesi başına düşen yayın ve atıf sayıları açısından Türkiye sıralamasında; Farmasötik Kimya, Farmakoloji, Farmakognozi, Farmasötik Mikrobiyoloji, Farmasötik Botanik ve Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalları ön plana çıkıyor.