Anadolu’nun Bilim Merkezi Kayseri “erciyes Üniversitesi”

Anadolu’nun Bilim Merkezi Kayseri “erciyes Üniversitesi”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’u URAP (University Ranking by Academic Performance) 2014-2015 Dünya Sıralamasında Erciyes Üniversitesi’nin Türkiye Üniversiteleri arasında 11. sırada yer almasından dolayı kutladığını söyledi.
Üniversitelerin sıralama sistemlerinde hak ettiği yerin doğru bir şekilde belirlenebilmesi için akademik üretkenlik ile eğitim kalitesinin ve tercih edilmesinin önemli faktör olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’ye yüzyıllar önce ’Makar-ı ulema’ şehri denilmekte idi, bugün de bu unvanını ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’nin bu başarısı ile kanıtlamıştır. Ülkemizde 155 üniversite üzerinde yapılan araştırmada ilk 10. sırada yer alan üniversiteler İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük kent paylaşmıştır. Ancak Anadolu Kentleri için de Erciyes Üniversitesi birinci sırada yer almaktadır” dedi.
Bu sıralamanın aynı zamanda Erciyes Üniversitesinin eğitim alanındaki düzeyeni, bilimin düzeyini ve bir araştırma merkezi olduğunun gösterdiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur’u ve öğretim Üyelerini ve tüm çalışanları bir kez daha kutladığını ve başarı çalışmaların devamını dilediğini kaydetti.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu başarının bir tesadüf olmadığını ve Kayseri’yi bir bütün olarak görmek gerektiğini dolayısı ile Erciyes üniversitesinin bu başarısının temelinde Kayseri ve Kayserililerin büyük katkısı ve emeği olduğunu sözlerine ekledi.