Anamur, Bozyazı, Mut-derinçay, Silifke Ve Zeyne Hidroelektrik Santrallerinin Özelleştirme Süreci Tamamlandı

Anamur, Bozyazı, Mut-derinçay, Silifke Ve  Zeyne Hidroelektrik Santrallerinin Özelleştirme Süreci Tamamlandı

Cem Veb Ofset Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke, Zeyne Hidroelektrik Santrallerinin bütün olarak ‘işletme hakkının verilmesi’ ihlesini kazandı.
Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait; Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santrallerinin bir bütün halinde ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemi ile özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı.
Özelleştirme İdaresi’nde düzenlenen açık arttırmaya 9 firma katıldı. Katılan firmalar şöyle sıralandı:
"- Abdülmecit Modoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
- Metek Hidro Enerji ve Sanayi ve Ticaret A.Ş.
- Timerk Enerji, İletim, Dağıtım, Elektrik, Madencilik, Makine ve Tesisat Makineleri Ticaret ve Pazarlama Ltd. Şti
- Bünyamin İyiol
- Özce Madencilik ve Ticaret Ltd. Şti.
- Volta Enerji Yatırımları A.Ş.
- Cem Veb Ofset Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
- Hidrosolar-Karaca Ortak Girişim Grubu
- Ülke Yatırım Araştırma ve Geliştirme Madencilik İnşaat Elektrik Üretim A.Ş.".
İhale bir elemesiz tur ve 3 elemeli tur ve açık arttırma üzerinden yapıldı. Elemesiz turda en yüksek teklif 6 milyon 90 bin ABD doları oldu. Birinci elemeli turda en yüksek teklif 7 milyon dolar olurken, Bünyamin İyiol firması elendi. 2. elemeli turda ise 7 milyon 500 dolar rakamına ulaşılırken, Metek Hidro Enerji ve Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması elendi. 3. elemeli turda Ülke Yatırım Araştırma ve Geliştirme madencilik İnşaat ve Elektrik Üretim A.Ş. firması elendi.
Açık arttırma 8 milyon 100 bin ABD doları ile başladı. Arttırım aralığı 50 bin dolar olarak belirlendi. 4 firma Timer Enerji, Özce Madencilik, Volta Enerji ve Hidrosolar- Karaca ortak girişim grubu ihaleden çekildi.
Cem Veb Ofset ve Abdülmecit Modoğlu İnşaat firmaları açık arttırmada yer aldılar. En yüksek teklif açık arttırmanın 8. turunda Cem Veb Ofset tarafından verildi. Teklif ise 8 milyon 850 bin ABD doları oldu.