Anaokulu Öğrencilerinden Anlamlı Proje

Anaokulu Öğrencilerinden Anlamlı Proje

Bilecik Anaokulu öğrencileri, “Sokak Hayvanları Aç Kalmasın” adlı proje kapsamında sokak hayvanları için çeşitli yiyecekler bıraktılar.
Bilecik Anaokulu Minik Eller Sınıfı öğrencileri, “Sokak Hayvanlar Aç Kalmasın” projesi kapsamında okul bahçesine bulunan ağaçlık alana anneleri ve öğretmenleri ile çeşitli yiyecekler bıraktılar. Yapılan proje hakkında bilgi veren Minik Eller sınıfı öğretmeni Ayşe Oksak, projenin amacının çocuklara hayvan sevgisini öğretmen olduğunu belirtti. Oksak, “Çocuklarda hayvan sevgisi olduğunu biliyoruz ama biraz daha böyle çevreye dışarıdaki insanlara karşı duyarlı olmayı öğreteceğiz. Hem öğretelim hem de bunu sözlü sınıfta yapmak yerine dışarıda yaşayarak yaparak öğrensinler bizim amacımız biraz da o. Bu yüzden hayvanların kış günü karların altında yiyeceklerin kaldığı bulamadığını anlattık. İlk etapta böyle bir şey yaptık. Önce kasaplardan evdeki yemek artıklarından ekmeklerden oluşan mamalar, su kapları hazırladık burada. İleride kuşların daha yoğun olduğu zamanlar kuş yemlikleri hazırlayacağız, hayvanların daha rahat yemek yiyebilmesi, beslenebilmesi için. Bunları hem çocuklarımıza aşılayalım hem de, böyle bir projemiz var dedik. Böyle bir projeyi velilerimiz, çocuklarımız ve okul müdürümüzle birlikte hazırladık ve ilk kademesini yaptık. Bunun devamı da gelecek” dedi.
Okul Müdiresi Müge Üstünbaş ise, öğrencilerin bu tür güzel mesajlar vererek projelerine devam etmek istediklerini ifade etti. Üstünbaş, “Yılsonu itibariyle 2014-2015 eğitim öğretim yılında bu tür projelere devam edeceğiz. Bundan önce huzurevine gittik. Oyuncak projemiz ve sokak hayvanlarını koruma projemiz vardı. Daha başka sürpriz projeler var” diye konuştu.