Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Devletin yönetiminde gerginlik olmaz. Tabii ki herkes düşüncelerini söyler ama bir yere gelindiği zaman geldiğiniz noktadan itibaren artık şahıslar değil devletin geleceği ve devletin kamu hizmeti önemlidir. Bu çerçevede bunlar gayet sosyal ilişkiler olarak değerlendirilmeli" dedi.
Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yüksek mahkeme başkanlarına verdiği yemeğin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Yemeğin nasıl geçtiğini değerlendiren Kılıç, şöyle konuştu: "Gayet samimi bir ortam içerisinde bir yemek. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de bunu başlatmıştı. Onun devamı olarak yargı başkanlarının bir yemekli toplantısı. Yargıyla ilgili, ülkenin genel sorunları konuşuldu, bu kadar. Rutin normal bir yemek."
Haşim Kılıç, "Yemek sırasında siz de konuştunuz mu?" sorusuna, "Tabii ki yemeğe geldiğimize göre görüştük, konuştuk" karşılığını verdi.
Kılıç, "Gerginlikler yemeğe yansımadı yani öyle mi anlamalıyız?" sorusunu da şöyle cevapladı: "Devletin yönetiminde gerginlik olmaz. Tabii ki herkes düşüncelerini söyler ama bir yere gelindiği zaman geldiğiniz noktadan itibaren artık şahıslar değil devletin geleceği ve devletin kamu hizmeti önemlidir. Bu çerçevede bunlar gayet sosyal ilişkiler olarak değerlendirilmeli."
Kılıç, "Seçimler yaklaşıyor, sizin de milletvekilliğine adaylığınız gibi yorumlar yapılıyor. Böyle bir şey düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Şu an herhangi bir düşüncem yok. Onlar dışarıdaki spekülasyonlar" ifadelerini kullandı.