Ankara Bağımsız Milletvekili Haluk Özdalga:

Ankara Bağımsız Milletvekili Haluk Özdalga:

Ankara Bağımsız Milletvekili Haluk Özdalga, Kobani’de yaşanan olaylara ilişkin "AK Parti’nin önerdiği siyaset tam bir çılgınlık. Eğer savaş kara harekatını ve Esed rejimini kapsayacak şekilde yayılırsa, Esed rejimi devrilirse, IŞİD ve benzeri örgütler bitmeyecek; aksine daha da güçlenecekler” dedi.
Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Özdalga, IŞİD’e yönelik operasyonları değerlendirerek, "Bu siyaset Suriye’deki iktidarı dışarıdan askeri müdahaleyle devirmek gibi çürük bir hesap üzerine kuruluydu. O amaçla IŞİD militanları dahil bütün fanatiklere silah, lojistik destek sağlandı ve sınır açık tutuldu. Sonuçta 200 binin üzerinde insan hayatını kaybetti ama Esed rejimi devrilmedi. Savaşın sonu hala görünmüyor. Bölgede Vehhabi Selefiler gibi aşırılar yükselişe geçti. IŞİD bunlardan sadece biri” şeklinde konuştu.
Özdalga konuşmasına şöyle devam etti:
"AK Parti, IŞİD’e havadan bomba yağdırmanın yeterli olmadığını, Amerikan saldırısının Esed rejimini ve kara harekatını da kapsayacak şekilde genişlemesi gerektiğini ileri sürüyor. AK Parti’nin önerdiği siyaset tam bir çılgınlık. Eğer savaş kara harekatını ve Esed rejimini kapsayacak şekilde yayılırsa, Esed rejimi devrilirse, IŞİD ve benzeri örgütler bitmeyecek aksine daha da güçlenecekler. Çünkü tam onların arzu ettiği ortam doğmuş olacak. Arap halklarının ezici bir çoğunluğu Ortadoğu’ya Amerika’nın askeri müdahalede bulunmasına şiddetle karşı. AK Parti ise Amerika’nın askeri müdahalesini teşvik ediyor ve daha kapsamlı bir savaş için Amerika’yı tahrik ediyor" diye konuştu.