Ankara Göletleri Balıklandırıldı

Ankara Göletleri Balıklandırıldı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Antalya’dan getirilen yavru balıklar Ankara’nın göletlerine bırakıldı.
Ankara’nın göletlerinde su popülasyonunun artırılması için her yıl yıl düzenli olarak yapılan çalışmada bu yıl 38 gölete 251 bin yavru sazan balığı bırakıldı. Antalya’dan oksijen tüpü, oksijen saati ve hava hortumu eşliğinde kamyonla getirilen yavru sazanlar, 9 ayrı ilçede bulunan göletlere bırakılarak,ilerleyen yıllarda bu sularda balık sayısının artması sağlanacak.
Ankara’da Hirfanlı ve Sarıyar Baraj Gölleri’nin ticari avcılığa açık olduğunu bu iki göl dışındaki tüm göl ve göletlerin ticari avcılık için yasak olduğunu hatırlatan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bu iki göl dışındaki tüm göl ve göletlerde ancak amatör avcılığın yapılabileceğini söyledi. İç sularda balık popülasyonunun artması için yapılan bu çalışmayla, amatör balıkçıların daha keyifli zaman geçireceğini kaydeden İl Müdürü Temel, bırakılan yavru sazanların bir yıl sonra 200-250 gr. ağırlığına ve 40 cm uzunluğa ulaşarak amatör balıkçıların avlayabilecekleri uzunluğa ulaşacaklarını ifade etti.
Amatör balıkçılığın spor olarak görülmesi gerektiğini belirten İl Müdürü Temel, sulardaki balık popülasyonunun korunabilmesi ve avcılığın sürekli olarak yapılabilmesi için avcıların kurallara titizlikle uyması gerektiğinin altını çizerek, amatör balıkçıların uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Göletlere bırakılan sazanların boyunun 40 cm olana kadar avlanamayacağını kaydeden Temel, “Amatör avcılar en fazla 5 adet sazan avlayabilirler. Sazanların boyu en az40 cm olması gerekir. Bir amatör avcı suya en fazla dört adet olta bırakabilir ve bu oltalarda en fazla üç adet kanca olabilir. Bu kurallara uymayan amatör avcılara 282 TL idari Para Cezası uygulanır” dedi.