Ankara Kalkınma Ajansı Ankara’nın Bilişim Gücünü Cebıt’e Taşıdı

Ankara Kalkınma Ajansı Ankara’nın Bilişim Gücünü Cebıt’e Taşıdı

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’nın bilişim alanında faaliyet gösteren önemli kurum ve kuruluşlarını TechAnkara markası altında CEBIT Bilişim Eurasia 2014’e taşıdı.
Avrasya’nın en büyük bilişim, teknoloji ve iletişim platformu olarak kabul edilen CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferences, bugün İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 11-14 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuar, Avrasya bölgesindeki bilişim firmalarının yanı sıra işinde bilişimi kullanan tüm firmaları, kamu kurumlarını ve medya kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturuyor. CeBIT Bilişim Eurasia’da firmaların ürün ve hizmetleri ile pazara çıkmasının yanı sıra “CeBIT Global Conferences” (CeBIT Global Konferansları) adı verilen dijital endüstriye 360 derecelik bir bakış açısı sağlayarak, yeniliklerin ve trendlerin paylaşıldığı,fuar ile eş zamanlı yürütülen bir konferanslar dizisi de yer alıyor. CeBIT Bilişim Eurasia, ICT teknolojilerinde karar yetkisine sahip yöneticilerle buluşmak isteyen firmalara bu kişilerle yüz yüze iletişim kurma fırsatını sağlıyor.
“ANKARA BİLİŞİM ALANINDAKİ İDDİASINI CEBİT’E TAŞIYOR”
Ankaralı bilişim firmaları, teknokentler, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Ankara Kalkınma Ajansı ise, CeBIT Bilişim Eurasia 2014 Fuarı’na “TechAnkara” markası altında birlikte katılıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ajans olarak hizmet vermeye başladıkları günden bu yana Ankara’nın bilişim altyapısının güçlenmesini çok önemsediklerini dile getirdi. TechAnkara markası hakkında da bilgi veren Şayık, şunları söyledi:
“TechAnkara başta Ankara’daki firmalar, üniversiteler, teknokentler ve Ar-Ge merkezleri olmak üzere tüm Ankaralı paydaşlar tarafından desteklenen, sahip çıkılan bir kalite markasıdır. TechAnkara, Ankara’yı ulusal ve uluslararası bir teknoloji merkezi haline getirmeyi hedefleyen, sinerji ve en uygun stratejileri yaratarak Ankara’nın teknoloji ve araştırma potansiyelini harekete geçiren ortak bir fikir ve aksiyon markasıdır. TechAnkara, bağımsız, aktif, katılıma ve genişlemeye açık bir ağdır. Biz de bugün bu marka başlığı altında Ankara’nın bilişim gücünü en iyi şekilde tanıtmak ve bu ağa yeni bağlantılar ekleyebilmek için CeBIT’teyiz.”