Ankara’da 90 Bin Büyükbaş Ve 64 Bin Küçükbaş Hayvan Kurban Edildi

Ankara’da 90 Bin Büyükbaş Ve 64 Bin Küçükbaş Hayvan Kurban Edildi

Ankara’da 90 bin büyükbaş ve 64 bin küçükbaş hayvan Kurban edildi. Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da yeterli kurbanlık mevcuttu, vatandaşlarımız kurbanlık bulma konusunda bir kısıntı yaşamadı” dedi.
Hem ibadet hem de sağlık ve hijyen yönüyle toplumu ilgilendiren Kurban Bayramı’nda Ankaralılar, ilgili kurumların aldığı tedbirler ve titiz çalışmalar sonucunda huzurlu bir bayram geçirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Kurban Bayramı’nın Ankara’da huzur içerisinde idrak edildiğini belirterek, Ankaralıların huzur ve sağlık içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlayan bütün görevlilere teşekkür etti.
Ankara’daki kurban satış yerlerine Ankara içinden olduğu gibi Ankara dışından da kurbanlıkların getirildiğini kaydeden İl Müdürü Temel, Ankaralıların bir sıkıntı yaşamaması için Ankara’daki kurban satış alanlarına getirilen hayvanların görevli veteriner hekimler tarafından titiz bir şekilde kontrol edildiğini, gebe, hastalıklı, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve kulak küpesi bulunmayan hayvanların satışına kesinlikle müsaade edilmediğini söyledi.
Ankara’da Kurban Bayramı’nda 89 bin 885 büyükbaş ve 64 bin 586 küçükbaş hayvanın kurban edildiğini kaydeden İl Müdürü Temel, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da yeterli kurbanlık mevcuttu, vatandaşlarımız kurbanlık bulma konusunda bir sıkıntı yaşamadı” dedi.
Besicilerin mağdur olmamaları için pazarlarda satılmayan hayvanların da Et ve Süt Kurumu’nca alınacağını ifade eden Temel, kurban keserek dini vecibesini yerine getiren Ankaralılardan kestikleri hayvanların kulak küpelerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine getirerek milli vecibelerini de yerine getirmelerini ve doğru tarım politikaları için sağlıklı istatistik tutulmasına katkı sağlamalarını istedi.