Ankara’da Dilencilik Yapan 90 Suriyeli Suruç’a Gönderildi

Ankara’da Dilencilik Yapan 90 Suriyeli Suruç’a Gönderildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, dilencilik yapan 90 Suriyeli sığınmacıyı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) belirlediği kamp alanlarına gönderdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Ankara’nın çeşitli bölgelerinde dilencilik yapan Suriyeli sığınmacıları Başkent’in çeşitli noktalarından toplayarak Zabıta Merkezi’ne götürdü. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinesinde 9 ayrı zabıta ekibi ve bazı İlçe Zabıta Müdürlükleri ile yapılan uygulamada, AŞTİ, Kızılay, Ulus ve ilçelerden toplanan 90 Suriyeli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi tarafından otobüsle Şanlıurfa Suruç Kampı’na gönderildi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Suriyeli dilencilerle ilgili şikayetlerin yoğunluk kazanması üzerine uygulama yapıldığını belirterek, denetimlerin artarak devam edeceğini söylediler. Yetkililer, ilçe zabıta müdürlükleri ile her alanda olduğu gibi bu alanda da birlikte çalışarak, Başkent genelinde dilencilere yönelik uygulamaların süreceğini bildirdiler.