Ankara’da Giresun Tanıtım Günleri Başladı

Ankara’da Giresun Tanıtım Günleri Başladı

Giresun Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, “60-70 yıldan bu tarafa yöresel olarak el sanatlarında kullandığımız eşyalarımızı burada sergilemenin kaybolmaya yüz tutmuş olan eşyalarımızı tekrar gündeme getirmenin ve bunu buradaki insanlarımızla paylaşmanın onurunu ve fırsatını yakalamış olduk” dedi.
9-12 Ekim tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek “1. Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri” bugün başladı. Açılış törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Vali Hasan Karahan olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından Canikli ve Şimşek eşleriyle birlikte stantları gezdi. Duroğlu Belediyesi de etkinlikte stant açarak Giresun’a ait 60-70 yıllık yöresel el sanatlarında kullanılan eşyaları sergiledi. Bakan Canikli ve Şimşek, Duroğlu Belediyesi’nin standını da gezerek Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan ile sohbet etti.
Ankara Tanıtım Günleri’nde Duroğlu Belediyesi olarak stant açtıklarını kaydeden Kılıçaslan, “Sıladan gurbete geldik. Ankara’daki Giresunlu hemşehrilerimizle olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler de standımızda 60-70 yıldan bu tarafa yöresel olarak el sanatlarında kullandığımız eşyalarımızı burada sergilemenin kaybolmaya yüz tutmuş olan eşyalarımızı tekrar gündeme getirmenin ve bunu buradaki insanlarımızla paylaşmanın onurunu ve fırsatını yakalamış olduk” diye konuştu.
"CUMHURBAŞKANIMIZA, BAŞBAKANIMIZA VE BAKANLARIMIZ GELSİNLER, GİRESUN’DA YAŞASINLAR"
TÜİK’in yayınladığı rakamlara göre Giresun en uzun yaşayan insanları barındıran bir il olduğunu hatırlatan Başkan Kılıçaslan, “81 vilayetin içerisinde hem erkeklerimizde hem bayanlarımızla en uzun yaşanan yer Giresun. Bunu biz doğasına, denize, yaylalarına bağlıyoruz. Bunlardan önemlisi yiyeceklerine bağlıyoruz. Yöresel yemeklerine bağlıyoruz. Doğal beslenme olanakları bizde mevcut bunlara bağlıyoruz. Tüm Türkiye’de yaşayan Giresunlulara ve Türkiye’de yaşayan insanlarımızı Giresunumuza davet ediyorum. Daha uzun yaşamaları için, buradan sesleniyorum Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanlarımız gelsinler, Giresun’da yaşasınlar. Daha uzun yaşamalarını istiyoruz. Herkese kapımız açık” dedi.
Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri, 4 gün boyunca ziyarete açık olacak.